Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕκσυγχρονίζεται το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού

Εκσυγχρονίζεται το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δύο δημόσιοι διαγωνισμοί που πραγματοποίησε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού προκειμένου να αναθέσει τη διαχείριση των μπαρ και εστιατορίων, καθώς και τη διαχείριση των διαφημιστικών μηνυμάτων, στο […]

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δύο δημόσιοι διαγωνισμοί που πραγματοποίησε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού προκειμένου να αναθέσει τη διαχείριση<...> των μπαρ και εστιατορίων, καθώς και τη διαχείριση των διαφημιστικών μηνυμάτων, στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Παρνασσού.
Στο διαγωνισμό για τα επισιτιστικά τμήματα συμμετείχαν τρία επιχειρηματικά σχήματα: η κοινοπραξία Olympic Catering-Γρηγόρης Μικρογεύματα, η κοινοπραξία Everest-Κατράντζος και η ΕΠΕ Αργύρης Παπαργυρόπουλος. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πλειοδότης αναδείχθηκε η ΕΠΕ Αργύρης Παπαργυρόπουλος με ετήσιο μίσθωμα 105 εκατ. δραχμών. Και με υποχρέωση για υλοποίηση επενδυτικού σχεδίου πλήρους εκσυγχρονισμού των επισιτιστικών τμημάτων και των λοιπών χώρων προσφοράς υπηρεσιών του Χιονοδρομικού Κέντρου. Μέσα στο επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνεται και η δημιουργία καινούργιου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων χωρητικότητας 4.000 θέσεων. Το επενδυτικό σχέδιο είναι ύψους 800 εκατ. δραχμών και θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 2000-2003.
Εξάλλου, στον διαγωνισμό για την ανάθεση διαχείρισης των διαφημιστικών μηνυμάτων, πλειοδότησε η εταιρία Nova Ideal, ιδιοκτησία Κλαουδάτου, με ετήσιο μίσθωμα 73 εκατ. δρχ. και με την υποχρέωση υλοποίησης αντισταθμιστικών επενδύσεων ύψους 83 εκατ. δρχ. στις οποίες περιλαμβάνονται καινούριες μικροφωνικές και τηλεοπτικές εγκαταστάσεις, εκτυπώσεις των εισιτηρίων, καθώς και καινούργια πούλμαν για τις ανάγκες του Χιονοδρομικού Κέντρου. Επιπλέον αυτών, ο πλειοδότης ανέλαβε πρόσθετη δαπάνη 25 εκατ. δρχ. κάθε 2 έτη που αντιστοιχεί στην ανανέωση των στολών, που απεφάσισε ο ΕΟΤ να φορά το προσωπικό που εργάζεται στο Κέντρο.
Σημειώνεται ότι με βάση τα αποτελέσματα της τελευταίας 10ετίας, το Χιονοδρομικό Κέντρο στον Παρνασσό παρουσίαζε μέση ετήσια ζημιά 158 εκατ. δρχ. Μετά την κατάληξη των παραπάνω διαγωνισμών, τα οικονομικά αποτελέσματα του Κέντρου, καθίστανται εξ αυτού και μόνον θετικά (σύνολο μισθωμάτων από τους διαγωνισμούς 178 εκατ. δρχ. – μέση ετήσια ζημιά 158 εκατ. δρχ. = + 20 εκατ. δρχ.). Αν σε αυτό προστεθεί η διαρκής προσπάθεια μείωσης του κόστους λειτουργίας του Κέντρου – ενώ συγχρόνως αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες του – τότε αυτό προβλέπεται, από την παρούσα χρήση (του έτους 2000) και μετά, να παρουσιάζει διαρκώς βελτιωμένα θετικά οικονομικά αποτελέσματα (κέρδη).
Τέλος, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ<.> κ. Ευγένιος Γιαννακόπουλος δήλωσε ότι «Είμαι ικανοποιημένος διότι πραγματοποιήθηκαν δύο δημόσιοι διαγωνισμοί με ακεραιότητα, οι οποίοι και οδήγησαν σε πολύ καλά αποτελέσματα, όχι μόνον υπέρ των συμφερόντων του Οργανισμού αλλά και κυρίως υπέρ της βελτίωσης των παρεχομένων στους πολίτες υπηρεσιών στο σημαντικότερο Χιονοδρομικό Κέντρο της χώρας στον Παρνασσό».
Ας σημειωθεί ότι αν και ο οργανισμός, εν όψει της χειμερινής περιόδου 1999-2000, επένδυσε σε βελτιώσεις και συντηρήσεις στο Κέντρο 250 εκατ. δρχ. δεν αύξησε τις τιμές των εισιτηρίων, τις οποίες θα προσπαθήσει και στο μέλλον να διατηρήσει σταθερές.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024