Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈλ. Κουντουρά: Όχημα για επενδύσεις των Ελλήνων στην Κίνα και τον τουρισμό το Alibaba
Τουρισμός και επιχειρηματικότητα

Έλ. Κουντουρά: Όχημα για επενδύσεις των Ελλήνων στην Κίνα και τον τουρισμό το Alibaba

Σύμφωνα με την υπουργό, η παρούσα διαδικτυακή πλατφόρμα θα δώσει την ευκαιρία στους Έλληνες τουριστικούς επιχειρηματίες να συνάψουν συνεργασίες στην Κίνα.

Ανοιχτή πρόσκληση στους Kινέζους να επισκεφτούν τη χώρα μας, αλλά και να επιχειρήσουν στον κλάδο του τουρισμού, απηύθυνε η αναπλ. υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, σε σημερινή εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, για τη διαδικτυακή πλατφόρμα διεπιχειρησιακού εμπορίου της κινεζικής Alibaba.

“Η Ελλάδα”, είπε η κα Κουντουρά. “αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους επισκέπτες από την Κίνα και την ίδια στιγμή δίνεται η δυνατότητα και στους επιχειρηματίες να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα”. Σύμφωνα με την υπουργό, προς την κατεύθυνση αυτήν η παρούσα διαδικτυακή πλατφόρμα θα δώσει την ευκαιρία στους Έλληνες τουριστικούς επιχειρηματίες να συνάψουν συνεργασίες στην Κίνα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, εστιάζοντας στην πολιτική του υπουργείου, η υπουργός σημείωσε ότι έμφαση δίνεται στο άνοιγμα των νέων αγορών. Μάλιστα, η προσέγγιση και το άνοιγμα της αγοράς της Κίνας, που ξεκίνησε το 2015, αποδίδει καρπούς. Το 2016, υπογράμμισε η κα Κουντουρά, έχει επιτευχθεί μεγάλη αύξηση του εισερχόμενου ρεύματος από τη χώρα του Δράκου.

Η δυναμική του εισερχόμενου τουρισμού από την Κίνα αποτυπώνεται στα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου. Όπως ανέφερε, οι Κινέζοι που επισκέφτηκαν την Αμερική το 2015 ήταν 2,6 εκατ. και η κατά κεφαλήν τους δαπάνη ανήλθε σε 10.000 δολάρια. “Φανταστείτε, όπως είπε, η Ελλάδα να προσελκύσει 1 εκατ. τουρίστες, από τους 120.000 που είναι σήμερα” σημείωσε.

Σε κάθε περίπτωση, το “κλειδί” για τη μεγέθυνση της τουριστικής κίνησης από την Κίνα προς την Ελλάδα είναι η αναβάθμιση των αεροπορικών συνδέσεων προς τα ελληνικά αεροδρόμια και προς αυτήν την κατεύθυνση καταβάλλονται προσπάθειες, τόνισε η υπουργός.

Τέλος, το αρμόδιο υπουργείο καταβάλλει προσπάθειες και για την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών, καθώς οι πρόσφατες παραγωγές των Κινέζων στη χώρα μας έφεραν αποτέλεσμα, όπως επισημάνθηκε.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024