Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕλλείψεις στη στελέχωση των ελληνικών προξενικών αρχών καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ
Τουριστική πολιτική

Ελλείψεις στη στελέχωση των ελληνικών προξενικών αρχών καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι ελλείψεις που παρατηρούνται στην στελέχωση των ελληνικών προξενικών αρχών, ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στη διαδικασία θεώρησης βίζας για τους τουρίστες από χώρες της ζώνης Extra Schengen, που θα επιλέξουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Ηρακλείου κ. Χάρης Μαμουλάκης.

Το πρόβλημα υποστελέχωσης των ελληνικών προξενικών αρχών και τις συνέπειες που αυτό δημιουργεί στην έκδοση βίζας από χώρες που βρίσκονται στην ζώνη “Extra Schengen”, όπως η Ρωσία, αναδεικνύει με Ερώτησή του προς τους συναρμόδιους υπουργούς, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Ηρακλείου κ. Χάρης Μαμουλάκης.

“Οι ελλείψεις που παρατηρούνται στην στελέχωση των ελληνικών προξενικών αρχών, ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στη διαδικασία θεώρησης βίζας για τους τουρίστες από χώρες της ζώνης Extra Schengen, που θα επιλέξουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους” αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Μαμουλάκης, τονίζοντας: “Γι’αυτό και ζητάμε ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς Τουρισμού, Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τις ενέργειες που έχουν προγραμματίσει έτσι ώστε να μην παρατηρηθεί καμία δυσλειτουργία στην όλη διαδικασία και να εξυπηρετηθούν απρόσκοπτα οι ξένοι επισκέπτες της χώρας μας”.

Στην Ερώτηση, την οποία συνυπογράφουν 23 ακόμα Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται αναφορά και σε ανάλογα δημοσιεύματα του κλαδικού τύπου του τουρισμού, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι για τις χώρες που βρίσκονται στην ζώνη “Extra Schengen”, όπως η Ρωσία, η φετινή χρονιά αποτελεί σταθμό, καθώς η θεώρηση των ταξιδιωτικών εγγράφων θα γίνεται με τη χρήση των νέων κωδίκων θεωρήσεων που εγκρίθηκαν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το καλοκαίρι του 2019. Ανάλογος προβληματισμός εκφράζεται και για την δυνητική υποστελέχωση των αεροδρομίων που αποτελούν τις κύριες πύλες εισόδου για πολίτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024