Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΈλληνες λάτρεις του γκολφ από όλο τον κόσμο συναντήθηκαν στη Κρήτη
4ο Ετήσιο

Έλληνες λάτρεις του γκολφ από όλο τον κόσμο συναντήθηκαν στη Κρήτη

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τους αγώνες του 4ου Ετήσιου “Πρωταθλήματος Γκολφ Αποδήμου Ελληνισμού (πρώην Διεθνές Τουρνουά Γκολφ της Διασποράς), που πραγματοποιήθηκε στα Κρητικά Γκολφ την περασμένη Κυριακή, 24 Αυγούστου. Ήταν η […]

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τους αγώνες του 4ου Ετήσιου “Πρωταθλήματος Γκολφ Αποδήμου Ελληνισμού (πρώην Διεθνές Τουρνουά Γκολφ της Διασποράς), που πραγματοποιήθηκε στα Κρητικά Γκολφ την περασμένη Κυριακή, 24 Αυγούστου. Ήταν η τέταρτη<…>συνεχή χρονιά, που γκολφερ ελληνικής καταγωγής από την Αυστραλία, ΗΠΑ και Καναδά συγκεντρώθηκαν μαζί με τις οικογένειες τους στην μητέρα πατρίδα για τον αγώνα, αλλά και να περάσουν τις διακοπές τους. Πρώτες θέσεις κατέλαβαν παίκτες της Ελλάδας και του Σικάγου.

Το φετινό τουρνουά ξεχώριζε με την παρουσία νέων συμμετεχόντων που είχαν ακούσει για των αγώνα από φίλους που παρευρέθηκαν σε περσινούς αγώνες. “Περάσαμε πάρα πολύ ωραία” είπε ο κ. Αθανάσιος Γάτσακος από το Σικάγο, προσθέτοντας την αισιοδοξία του για την αναμενόμενη ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα.

Έντονη ηταν η παρουσία της Αυστραλίας με αρκετά μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας της Αυστραλίας στο γήπεδο γκολφ της Κρήτης. Και όχι μόνο. Η ομάδα στα πλαίσια των επισκέψεών της στην Ελλάδα κανόνισε ειδικό Golf Tour των γηπέδων της Ελλάδας.

Στην απονομή και στο γκαλά παραβρέθηκαν μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ, καθώς και ο πρόεδρος των Κρητικών Γκολφ, κ. Μανώλης Φουντουλάκης.

“Έλληνες γκολφέρ από κάθε μεριά του πλανήτη που ήρθαν στην Κρήτη απόλαυσαν, εκτός από την Κρητική φιλοξενία και την παραδοσιακή Κρητική κουζίνα, τον διήμερο αγώνα γκολφ στο γήπεδο της Χερσονήσου” ανέφερε ο κ. Χάρης Ζερβός, γενικός διευθυντής των Κρητικών Γκολφ. “Πάρα πολλοί από τους παίκτες που έλαβαν μέρος στον αγώνα την προηγούμενη χρονιά ήρθαν και φέτος, γεγονός που συνέβαλε στην επιτυχία της εκδήλωσης. Σκοπός των Κρητικών Γκολφ είναι αυτός ο αγώνας να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο ο αριθμός των παικτών να αυξάνεται. Συγχαρητήρια στους νικητές και ελπίζουμε να έχουμε την δυνατότητα να τους φιλοξενήσουμε και πάλι το 2009».

Οι νικητές που διαγωνίστηκαν στο 36 Hole Stroke Play Πρωτάθλημα Γκολφ Αποδήμου Ελληνισμού ήταν:

  • Α` Κατηγορία Ανδρών Gross – Παρθένης, Σταύρος, Εθνική Ομάδα Γκολφ Ελλάδος, 148 (75,73)
  • Α` Κατηγορία Ανδρών Net – Σαραντόπουλος, Γεώργιος (Σικάγο) 146 (74,72)

B` Κατηγορία Ανδρών (Net)

  • 1η Θέση – Γατσάκος, Αθανάσιος (Σικάγο) 71 (34, 37)
  • 2η Θέση – Μανδάλης, Δημήτρης (Αυστραλία) 71 (37, 34)
  • 3η Θέση – Δρούγας, Κωνσταντίνος (Αυστραλία) 70 (43, 27)

Σημειώνεται πως ο ετήσιος αγώνας έγινε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ, του Υπουργείου Εξωτερικών και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024