Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈλληνες ξεναγοί: Καταδικάσαμε τον Ξένιο Δία στην ανεργία εξαιτίας ανεξέλεγκτης απασχόλησης ατόμων χωρίς εκπαίδευση
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών

Έλληνες ξεναγοί: Καταδικάσαμε τον Ξένιο Δία στην ανεργία εξαιτίας ανεξέλεγκτης απασχόλησης ατόμων χωρίς εκπαίδευση

Τον τελευταίο καιρό, λόγω της έλλειψης ελέγχων, συναντάμε συχνά αφιλόξενη 'φιλοξενία', μη τήρηση κανονισμών ασφαλείας, αμφίβολη ποιότητα φαγητού και πολλά άλλα, επειδή το μόνο κριτήριο προσέλκυσης τουριστών είναι πλέον το χαμηλότερο κόστος, υποστηρίζουν οι Έλληνες ξεναγοί.

Οι διπλωματούχοι ξεναγοί, με ανακοίνωσή τους, εκφράζουν την ειλικρινή τους οδύνη στην οικογένεια του μικρού Ρώσου που μαχαιρώθηκε στην Κρήτη από εικοσάχρονο Ολλανδό ο οποίος, σύμφωνα με την ειδησεογραφία της 17ης Μαΐου, πιθανόν να έχει το ακαταλόγιστο.

“Ευχόμαστε στο μικρό Νικήτα τα τραύματα που του προξένησε ο σουγιάς να μην αφήσουν κανένα ίχνος στο σώμα και στην ψυχή του. Κάποτε μπορούσαμε να λέμε με υπερηφάνεια στους τουρίστες μας πως ‘ξένος’ στα ελληνικά σημαίνει και φιλοξενούμενος ή καλεσμένος. Μετά από παρόμοια γεγονότα έχουμε άλλον ένα λόγο να σκύβουμε το κεφάλι από ντροπή, επειδή καταδικάσαμε τον Ξένιο Δία στην ανεργία εξ αιτίας της ανεξέλεγκτης απασχόλησης ατόμων χωρίς εκπαίδευση και πιστοποίηση. Σε καίριες θέσεις, όπως αυτές της άμεσης επαφής με τους τουρίστες που αποτελούν την ζωντανή και έμπρακτη διαφήμιση της χώρας, προσλαμβάνεται ο πρώτος περαστικός επειδή δέχεται να εργασθεί με χαμηλή αμοιβή και χωρίς ασφάλιση”, αναφέρουν.

Και η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών συνεχίζει: “Είχαμε επισημάνει ήδη στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς τους κινδύνους αυτής της πολιτικής, αλλά συναντήσαμε αδιαφορία εκ μέρους των αρμοδίων, φτάσαμε μάλιστα να λοιδωρούμαστε δια του τύπου (βλ. άρθρο του Στέφανου Κασσιμάτη στην εφημερίδα Καθημερινή στις 16.11.12 με τίτλο ‘Πώς οι ανίκανοι καταδυναστεύουν τους ικανούς’). Επανερχόμαστε και επισημαίνουμε για άλλη μια φορά ότι ο ευαίσθητος και πολύτιμος για τον τόπο μας τουρισμός χρειάζεται εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους λειτουργoύς, ελέγχους -όχι μόνον για τα επαγγελματικά προσόντα και την ασφάλιση- αλλά για το ποινικό μητρώο των εργαζομένων στον τουρισμό, επιβολή ποινών από το κράτος, αλλά και ανταμοιβές. Τον τελευταίο καιρό, λόγω της έλλειψης ελέγχων, συναντάμε συχνά αφιλόξενη ‘φιλοξενία’, μη τήρηση κανονισμών ασφαλείας, αμφίβολη ποιότητα φαγητού και πολλά άλλα, επειδή το μόνο κριτήριο προσέλκυσης τουριστών είναι πλέον το χαμηλότερο κόστος εις βάρος της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ευχόμαστε για το καλό όλων των φιλοξενούντων αλλά και φιλοξενουμένων αυτή η παρέμβασή μας να μην αντιμετωπιστεί για άλλη μια φορά σαν συντεχνιακός λόγος”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024