Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΕλληνική συμμετοχή στο 36ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων, στη Νορβηγία
Γαστρονομία

Ελληνική συμμετοχή στο 36ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων, στη Νορβηγία

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων (WorldchefsCongress) που διεξήχθη στο Σταβάνγκερ της Νορβηγίας από τις 2-5 Ιουλίου 2014, επέστρεψαν οι εκπρόσωποι της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος συμμετείχε στην εθνική αποστολή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων. Υποστήριξε τις δράσεις προώθησης της διοργάνωσης του 2016, καθώς τη χρονιά αυτή το σημαντικότατο αυτό διεθνές συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα, μετά από επιτυχή διεκδίκηση από μέρους της Ομοσπονδίας.

Το WorldchefsCongressAthens 2016 διέθετε περίπτερο για το καλωσόρισμα των συνέδρων και την προώθηση της Ελλάδας και των προϊόντων της στους επιφανείς σεφ του πλανήτη.

Τη φροντίδα της συνολικής παρουσίας της Ελλάδας είχε η Artion Conferences & Events, η οποία έχει στηρίξει τη διεκδίκηση του σημαντικότατου αυτού συνεδρίου για την χώρα μας και είναι αυτή που θα μεριμνήσει για τη διοργάνωσή του.

Τουριστικά έντυπα και τοπικά προϊόντα της Χαλκιδικής διανεμήθηκαν σχεδόν σε όλους του συνέδρους 90 χωρών, που ήδη επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους στη διοργάνωση της Ελλάδας.

Εξαίρετο παράδειγμα συνεργασίας έδειξαν η ΔΕΘ-HELEXPO και ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής της Χαλκιδικής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν για το ελληνικό ελαιόλαδο οι σεφ της υφηλίου. Εντυπωσίασαν τόσο οι γνώσεις όσο και η αναγνώριση της ποιότητας του ελληνικού ελαιολάδου, το οποίο επιθυμούν να βρίσκουν περισσότερο διαθέσιμο στις χώρες τους. Από την γευσιγνωσία αυτή φάνηκε το τεράστιο ενδιαφέρον όλων των επαγγελματιών του χώρου και ειδικότερα από τους εκπροσώπους των ασιατικών χωρών, καθώς τους δόθηκε η ευκαιρία να αντιμετωπίσουν το ελαιόλαδο όχι ως ένα εξωτικό για αυτούς προϊόν αλλά ως ένα εργαλείο για την αποτελεσματικότερη, ποιοτικότερη και γευστικότερη δημιουργία γαστριμαργικών πιάτων που ταιριάζουν στο χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία τους. Ήταν δε τόσο το ενδιαφέρον τους, που προέβησαν σε προτάσεις για πιθανές συνεργασίες για τα προϊόντα της Χαλκιδικής και ειδικότερα του ελαιολάδου το οποίο αναδεικνύεται σε κορυφαίο προϊόν για την προώθηση της γαστρονομικής κουλτούρας των Ελλήνων.

“Οι προσπάθειες των μελών της λέσχης για την ανάδειξη της γαστρονομικής μας κουλτούρας, έλαβαν τις καλύτερες κριτικές και εντυπώσεις σε σημείο που να υπάρχει εξαιρετικό ενδιαφέρον συμμετοχής στο επικείμενο συνέδριο που θα διοργανωθεί στη χώρα μας, καθώς είναι πλέον γνωστή στους κύκλους της παγκόσμιας γαστρονομίας η ικανότητα των μελών της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος για τη διοργάνωση επιτυχών δραστηριοτήτων διεθνούς εμβέλειας και κύρους”, αναφέρει η λέσχη.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων ακόμη ευχαριστεί τους χορηγούς – συνεργάτες της Λέσχης: ΔΕΘ – Helexpo, Οργανισμό Τουριστικής Προβολής Χαλκιδικής, Ginox, Pyramis, Αρβανίτη τυροκομείο, Τολέρης Αναστάσιος, Kapa Olive farm, Κόχειλα Μαρία & ΣΙΑ ΕΕ, Ε. Ψούνου Συζ. Ι. Προδρόμου & ΣΙΑ ΕΕ και 5 Olive oil.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024