Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕλληνικοί ρυθμοί στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της Ιαπωνίας
ΕΟΤ Τόκυο

Ελληνικοί ρυθμοί στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της Ιαπωνίας

Σε ρυθμούς ελληνικούς ήχησαν, από τις 8 εώς και τις 17 Σεπτεμβρίου, 2007, οι καρδιές των τριών μεγαλύτερων πόλεων της Ιαπωνίας, κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε στο Τόκυο, […]

Σε ρυθμούς ελληνικούς ήχησαν, από τις 8 εώς και τις 17 Σεπτεμβρίου, 2007, οι καρδιές των τριών μεγαλύτερων πόλεων της Ιαπωνίας, κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε στο Τόκυο, στην Οσάκα και στη<...>Ναγκόγια, η Ελληνίδα σοπράνο, κυρία Αναστασία Ζανή, συνοδευόμενη από τους διακεκριμένους Έλληνες σολίστες, κύριο Κωνσταντίνο Χριστοδούλου και κύριο Δημήτριο Γούζιο.

Οι Έλληνες καλλιτέχνες αποδέχθηκαν πρόταση του Γραφείου ΕΟΤ Τόκυο να ενορχηστρώσουν ένα πρωτότυπο αλλά ενδεικτικό «εικονικό μουσικό ταξίδι στην Ελλάδα» και να προσκαλέσουν, σε γνωστούς συναυλιακούς χώρους της Ιαπωνίας, εκατοντάδες φίλους της χώρας μας, να «εξερευνήσουν τις αισθήσεις τους», συμμετέχοντας σε ελληνικές βραδιές, όπου θα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βίντεο και ομιλίες για νέους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα, να γευτούν ελληνικές γαστρονομικές δημιουργίες, να απολαύσουν τα αρώματα των ελληνικών κρασιών και τέλος να περιηγηθούν στο ελληνικό πεντάγραμμο, συντροφιά με τις μελωδίες των μεγαλύτερων Ελλήνων συνθετών.

Η πλούσια ενορχήστρωση του Κωνσταντίνου Χριστοδούλου, οι δυναμικές ηχητικές εναλλαγές του τσελίστα, Δημήτριου Γούζιου αλλά κυρίως η εξαιρετική, γεμάτη πάθος, ερμηνεία των πιο γνωστών μελωδιών του ελληνικού πενταγράμμου, από την Αναστασία Ζανή, εντυπωσίασαν τους Ιάπωνες, οι οποίοι κατέκλυαν καθημερινά τους χώρους, όπου λάμβαναν χώρα οι παραστάσεις.

Ακόμη και εκείνοι, όμως που δεν κατάφεραν να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αποσπάσματα των παραστάσεων από τα ιαπωνικά Μ.Μ.Ε. Δεδομένης της ισχνής παρουσίας Ελλήνων μουσικών στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, πολλοί Ιάπωνες δημοσιογράφοι έδραξαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλες τις μουσικές παραστάσεις και να συμμετάσχουν στις καθημερινές συνεντεύξεις τύπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σχόλια όλων ήταν εγκωμιαστικά, εξαίροντας την εντυπωσιακή ερμηνεία της Ελληνίδας σοπράνο, αλλά και επαινώντας την συνεχή και πολύπλευρη καμπάνια του Γραφείου ΕΟΤ Ιαπωνίας για την προβολή της Ελλάδας στο ιαπωνικό κοινό.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με δύο τελευταίες εμφανίσεις της Ελληνίδας σοπράνο στην κεντρική σκηνή της διεθνούς τουριστικής έκθεσης JATA World travel fair, στην οποία ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού συμμετείχε, με περίπτερο 130 τ.μ.

Η επιτυχία των μουσικών παραστάσεων επισφραγίστηκε από την πρόταση ιαπωνικής εταιρίας, οι ελληνικές μουσικές παραστάσεις να επαναληφθούν στην ιαπωνική πρωτεύουσα, κατά τη διάρκεια του 2008, με την από κοινού εμφάνιση της Αναστασίας Ζανή με γνωστό Ιάπωνα τενόρο, στα πλαίσια της ενίσχυσης της ελληνο-ιαπωνικής φιλίας.

Μέχρι τότε, το γραφείο ΕΟΤ Ιαπωνίας θα συνεχίσει την εφαρμογή της δυναμικά σχεδιασμένης στρατηγικής για την προβολή, στο ιαπωνικό κοινό, της πολύπλευρης τουριστικής καμπάνιας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, με την πραγματοποίηση μηνών ελληνικής γαστρονομίας στα 30 γνωστότερα εστιατόρια της Ιαπωνίας, εκθέσεις φωτογραφίας στις μεγαλύτερες ιαπωνικές πόλεις και την παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων και πολυσέλιδων δημοσιευμάτων, αφιερωμένων στις ομορφιές της χώρας μας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024