Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕνδιαφέρουσες καινοτομίες στο `11ο Τουριστικό Πανόραμα 2006`

Ενδιαφέρουσες καινοτομίες στο `11ο Τουριστικό Πανόραμα 2006`

Ενδιαφέρουσες καινοτομίες χαρακτηρίζουν την ενδέκατη κατά σειρά διοργάνωση `Τουριστικό Πανόραμα`, η οποία θα πραγματοποιηθείαπό 6 έως 9 Απριλίου 2006 στο Εκθεσιακό Κέντρο του Ο.Λ.Π.. Ορισμένες από τις καινοτομίες, που θα […]

Ενδιαφέρουσες καινοτομίες χαρακτηρίζουν την ενδέκατη κατά σειρά διοργάνωση `Τουριστικό Πανόραμα`, η οποία θα πραγματοποιηθεί<...>από 6 έως 9 Απριλίου 2006 στο Εκθεσιακό Κέντρο του Ο.Λ.Π..

Ορισμένες από τις καινοτομίες, που θα εγκαινιαστούν στο `Τουριστικό Πανόραμα 2006` είναι οι ακόλουθες:


  1. Ενότητα `Πανόραμα Ελληνικών Γεύσεων`
    Επέκταση της ενότητας `Πανόραμα Ελληνικών Γεύσεων`, που ξεκίνησε το 2005, με προσέλκυση νέων εκθετών, με χωροταξική και αισθητική αναβάθμιση της ενότητας και
    πραγματοποίηση διαγωνισμού Γαστρονομίας, με εδέσματα από τοπικά προϊόντα, σε συνεργασία με εξειδικευμένη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων.
  2. Ενότητα `Ιαματικός Τουρισμός`
    Δημιουργία ενότητας Ιαματικού Τουρισμού σε συνεργασία με την Ένωση Ιαματικών Πηγών Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος, καθώς και επιχειρήσεων. Ο Ιαματικός Τουρισμός θα αποτελέσει και ένα από τα θέματα του Συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με την Έκθεση.
  3. Virtual Exhibition `Εικονική Έκθεση`
    Η `εικονική έκθεση` αποτελεί μία νέα πρωτοβουλία του Ομίλου Εξπρές Καλοφωλιά, που θα υλοποιήσει το Τμήμα on-line εφαρμογών του Ομίλου – ΚαπαTEL – και θα λειτουργήσει στην 11η Έκθεση Τουριστικό Πανόραμα 2006 ως επιλογή στην ιστοσελίδα της Εκθέσεως (touristpanorama.gr), από τον Νοέμβριο του 2005. Στόχος των διοργανωτών είναι η δημιουργία μίας νέας καθαρά B2B ενέργειας προβολής και τόπου συναντήσεως `αγοραστών / επισκεπτών και προμηθευτών / εκθετών` σε virtual ή πραγματικές συνθήκες επισκέψεως του εκθεσιακού χώρου, όλο τον χρόνο.
  4. Συνεδριακή Εκδήλωση
    Η έναρξη της εκθέσεως θα συνοδευτεί από Συνέδριο, υπό την μορφή συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης, που θα περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:
    • Τουρισμός Πολυτελείας

    • Θαλάσσιος Τουρισμός

    • Ιαματικός Τουρισμός
    • Αγροτικός Τουρισμός

    Το Συνέδριο, όπως και η έκθεση, θα τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και ανά ενότητα θα γίνει συνεργασία, με τους επί μέρους αρμοδίους φορείς. Κεντρικός στόχος του Συνεδρίου είναι να δοθεί έμφαση στις δυνατότητες δημιουργίας δωδεκάμηνου, ποιοτικού Τουρισμού, μέσω των ειδικών μορφών τουρισμού.

  5. Τιμώμενη Περιοχή
  6. Τιμώμενη Περιοχή της 11ης Εκθέσεως θα είναι η Χαλκιδική, περιοχή φυσικού κάλλους, έντονης επιχειρηματικότητας, αλλά και πολιτιστικής παρουσίας. Η Τιμώμενη Περιοχή θα έχει σημαντική παρουσία και στην Συνεδριακή Εκδήλωση της εκθέσεως.

  7. Τιμώμενη Χώρα
    Η έκθεση επαναφέρει τον θεσμό της Τιμώμενης Χώρας, λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω.

Ακολουθεί πίνακας με στατιστικά στοιχεία για την φετινή διοργάνωση.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 2005

ΜΕΙΚΤΟΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ (m2)

13.500

ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ

399

ΕΚΘΕΤΕΣ – ΣΥΝΕΚΘΕΤΕΣ

625

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ & ΕΥΡΥ ΚΟΙΝΟ)

42.325

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

10.129

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΥΠΟΥ, ΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ)

2.130

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ – ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

620

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ – Μ.Μ.Ε. (από ολόκληρη την Ελλάδα)

172

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024