Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΕνέργειες προσέλκυσης πτήσεων της easyJet στην Κέρκυρα τον χειμώνα
Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Κέρκυρας

Ενέργειες προσέλκυσης πτήσεων της easyJet στην Κέρκυρα τον χειμώνα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Κέρκυρας χαιρετίζει και προσυπογράφει τις ενέργειες που γίνονται από τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας (AOCTA) και άλλους τοπικούς φορείς, για την προσέλκυση πτήσεων […]

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Κέρκυρας χαιρετίζει και προσυπογράφει τις ενέργειες που γίνονται από τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών<...> Πρακτόρων Κέρκυρας (AOCTA) και άλλους τοπικούς φορείς, για την προσέλκυση πτήσεων της easyJet κατά τη χειμερινή περίοδο στο νησί.

Ήδη, το ενδιαφέρον των μελών του συλλόγου έχει εκδηλωθεί με την υπογραφή τους σχετικού αιτήματος που γίνεται διαδικτυακά.

“Στην προσπάθεια βέβαια αυτή, αρωγός θα πρέπει να είναι όλος ο Κερκυραϊκός λαός γιατί τα οφέλη θα είναι πολλαπλά για τη ζωή και την οικονομία του νησιού και όχι απαραίτητα μόνο για τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό”, αναφέρει ο σύλλογος. “Ας μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με διεθνείς έρευνες, οι πελάτες των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους ξοδεύουν μόλις 4% λιγότερα σε σχέση με τους πελάτες των κανονικών αεροπορικών και μάλιστα στην τοπική αγορά σε προϊόντα και υπηρεσίες διαμονής, εστίασης και ψυχαγωγίας, όπως και σε εκδηλώσεις, εκθέσεις ή μουσεία. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα άλλων πόλεων της Ευρώπης, χωρίς ίσως και την φήμη και πολιτιστική υπόσταση της Κέρκυρας, που δειλά δειλά πριν κάποια χρόνια ξεκίνησαν τις συγκεκριμένες συνέργειες και πλέον μόνον επωφελούνται από αυτές διαφοροποιώντας το προϊόν τους και μειώνοντας τις εξαρτήσεις τους.

Τα 20 ξενοδοχεία που λειτουργούν όλο τον χρόνο στην πόλη και στα περίχωρα συνολικά διαθέτουν περισσότερα από 1200 δωμάτια, ικανό αριθμό να φιλοξενήσει τους Βρετανούς επισκέπτες μας, οι οποίοι θα απολαύσουν την Κέρκυρα και το χειμερινό περιβάλλον της σε τελείως διαφορετικό φιλόξενο ρυθμό, απολαμβάνοντας τις καλύτερες υπηρεσίες που προσφέρει μια ζωντανή πόλη.

Η τοπική αυτοδιοίκηση και τα τοπικά επιμελητήρια δεν αρκεί μόνο να υποστηρίξουν αυτή τη δράση με κάποιους πόρους ή συνδιαφήμιση, αλλά είναι αναγκαίο και να προωθήσουν παράλληλες πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες που θα εμπλουτίσουν το παρεχόμενο προϊόν αλλά και θα δώσουν την εικόνα μιας ζωντανής πόλης που τόσα έχει να προσφέρει. Ειδική δε μνεία, θα πρέπει να γίνει και για τον εμπλουτισμό του προϊόντος με εγγύς προορισμούς (π.χ. Δωδώνη, Ζαγόρια), αλλά και για ένα μεγάλο ποσοστό εξερχόμενου από την Κέρκυρα και τις γειτονικές περιοχές τουρισμού που θα επωφεληθεί από τις προσιτές τιμές. Επίσης, ο ρόλος της τοπικής Βρετανικής παροικίας στην ανάδειξη της προσπάθειας θα πρέπει να είναι σημαντικός.

Ευχόμαστε ολόψυχα, ότι με τις συντονισμένες ενέργειες όλων, αυτοδιοίκησης και φορέων, η συνεργασία θα ευοδωθεί και τα πρώτα της αποτελέσματα θα γίνουν ορατά στους δρόμους του νησιού μας από τον προσεχή κιόλας χειμώνα”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024