Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΈνωση Ξενοδόχων Ηρακλείου: 'Προσδοκούμε σε μία καλύτερη χρονιά για να αναδείξουμε τα πραγματικά μεγέθη του κλάδου'
Ξενοδοχία

Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου: 'Προσδοκούμε σε μία καλύτερη χρονιά για να αναδείξουμε τα πραγματικά μεγέθη του κλάδου'

Η νέα ΣΣΕ σηματοδοτεί τη σύμπλευση εργοδοτών – εργαζομένων σε μια περίοδο που θίγονται άμεσα τα τουριστικά έσοδα και η ευρύτερη οικονομία της φιλοξενίας, αναφέρει το ΔΣ της Ένωσης.

“Με ικανοποίηση χαιρετίζουμε την υπογραφή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ)“, αναφέρει η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου.

Η Ένωση σημειώνει ότι η νέα σύμβαση σηματοδοτεί τη σύμπλευση μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων σε μια περίοδο που θίγονται άμεσα τα τουριστικά έσοδα και η ευρύτερη οικονομία της φιλοξενίας με όλες τις προεκτάσεις της. “Σε ένα περιβάλλον ανελαστικών, μη σχετιζόμενων με το λειτουργικό κόστος δαπανών, οι άμεσα υπεύθυνοι για τη λειτουργία και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, ξενοδόχοι και ξενοδοχοϋπάλληλοι, έδειξαν ότι παραμένουν στο τιμόνι της κύριας οικονομικής δραστηριότητας της χώρας και θα συνεχίσουν να προσπαθούν για το καλό του τόπου ενωμένοι και συντεταγμένοι.

Στο πλαίσιο αυτό και αφού συγχαρούμε την ΠΟΞ και ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Γρηγόρη Τάσιο για την θετική και προπαντός ηθική του στάση, η Ένωσή μας θα σεβαστεί την απόφαση και θα συνταχθεί με την ΠΟΞ. Προσδοκούμε σε μία καλύτερη χρονιά που θα μας επιτρέψει να αναδείξουμε τα πραγματικά μεγέθη του κλάδου, απαλλαγμένα από σκεπτικισμό και μικροπολιτικές που επιβραδύνουν τις εξελίξεις και την αύξηση των μεγεθών μας.

Εργαζόμενοι και εργοδότες θα κληθούμε σύντομα να ανοίξουμε το διάλογο για το μη μισθολογικό κόστος που φαντάζει και είναι εξαιρετικά υψηλό σε σύγκριση με όλες τις ανταγωνίστριες χώρες και στερούν απ’όλους το δικαίωμα μιας αναβαθμισμένης υπηρεσίας, αλλά και ενός καλύτερου επιπέδου διαβίωσης για τους επαγγελματίες του κλάδου”.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023