Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΈνωση Ξενοδόχων Κέρκυρας: Πιστή τήρηση της υποχρεωτικής Γενικής Κλαδικής ΣΣΕ από όλα τα ξενοδοχεία
Ξενοδοχία

Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας: Πιστή τήρηση της υποχρεωτικής Γενικής Κλαδικής ΣΣΕ από όλα τα ξενοδοχεία

Τα αιτήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού έχουν οδηγήσει το τελευταίο διάστημα σε απεργιακές κινητοποιήσεις σε διάφορες μονάδες, με αποτέλεσμα να έχουν επικοινωνήσει με την Ένωση μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού, εκφράζοντας τον προβληματισμό τους.

Μετά από σχετική πρόσκληση, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 συνάντηση στα γραφεία του εργατικού κέντρου μεταξύ της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας και του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού.

Η θέση της ΕΞΚ ήταν και παραμένει η πιστή τήρηση της υποχρεωτικής Γενικής Κλαδικής ΣΣΕ από όλα τα ξενοδοχεία και η πίεση προς τα αρμόδια όργανα του κράτους για ελέγχους παραβατικότητας. “Τονίσαμε επίσης την έντονη δυσκολία που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις όχι μόνο στην Κέρκυρα αλλά σε όλη την Ευρώπη με την εξεύρεση προσωπικού. Ένα πρόβλημα που έχει δημιουργήσει δυσλειτουργίες και στο επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών”, σημειώνει η Ένωση.

“Η Πανελλήνια Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον κλάδο λήγει στο τέλος του έτους και οφείλουμε να μπούμε σε μια δίκαια διαπραγμάτευση για όλες τις πλευρές. Αναγνωρίζοντας τις τεράστιες δυσκολίες που έχουν ανακύψει για όλους (εργαζόμενους και εργοδότες) λόγω του πολύ υψηλού πληθωρισμού αλλά και των προηγούμενων δυο χρονιών της πανδημίας.

Σύγκλιση απόψεων υπήρξε στην έμφαση που πρέπει να δοθεί από το κράτος για την τουριστική εκπαίδευση, αλλά και για την στήριξη των εργαζομένων κατά τους χειμερινούς μήνες ανεργίας.

Τα αιτήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού έχουν οδηγήσει το τελευταίο διάστημα σε απεργιακές κινητοποιήσεις σε διάφορες μονάδες, με αποτέλεσμα να έχουν επικοινωνήσει με την Ένωση μας μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού εκφράζοντας τον προβληματισμό τους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιστήσαμε την προσοχή στην διοίκηση του Συνδικάτου ότι παρ’ότι αναγνωρίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν οφείλουμε να προστατεύσουμε τον προορισμό μας και τους πελάτες που μας επιλέγουν”.

Και καταλήγει: “Δύναμη του ελληνικού τουρισμού είναι το αίσθημα φιλοξενίας που βγάζουν οι άνθρωποι του και πρέπει να συμβάλουμε όλοι ώστε να παραμείνει η εμπειρία των πελατών μας αυθεντική“.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024