Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΕντατικοποίηση της προβολής των λιγότερο τουριστικά ανεπτυγμένων περιοχών

Εντατικοποίηση της προβολής των λιγότερο τουριστικά ανεπτυγμένων περιοχών

Περισσότερα κονδύλια για την τουριστική προβολή των λιγότερο προβεβλημένων περιοχών της χώρας θα δώσει για το 2003 το υπουργείο Ανάπτυξης, περικόπτοντας επιδοτήσεις από τα προγράμματα των νομαρχιακών επιτροπών τουριστικής προβολής των “πολυδιαφημισμένων” ελληνικών προορισμών

Περισσότερα κονδύλια για την τουριστική προβολή των λιγότερο προβεβλημένων περιοχών της χώρας θα δώσει για το 2003 το<...> υπουργείο Ανάπτυξης, περικόπτοντας επιδοτήσεις από τα προγράμματα των νομαρχιακών επιτροπών τουριστικής προβολής των “πολυδιαφημισμένων” ελληνικών προορισμών.

Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Δ. Γεωργακόπουλος, μιλώντας σε εκπομπή του Netnews. “Στο πλαίσιο της ισόρροπης περιφερειακής ανάπτυξης, τη μεγαλύτερη ανάγκη προβολής έχουν οι λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές και όχι οι πολυδιαφημιζόμενες, όπως γινόταν μέχρι τώρα”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Γεωργακόπουλος ήταν κατηγορηματικός ότι οι περιοχές που θα ενισχυθούν διαθέτουν τους μηχανισμούς προβολής και ότι οι μέχρι τώρα υποτονική προβολή τους οφειλόταν αποκλειστικά στην έλλειψη χρημάτων. Ως εκ τούτου, όπως είπε, δεν τίθεται ζήτημα απορρόφησης των κονδυλίων όπως διατείνονται παράγοντες των καθιερωμένων τουριστικά περιοχών της χώρας, οι οποίες επί χρόνια μοιράζονταν την μερίδα του λέοντος των κονδυλίων του ΕΟΤ, που δίνονται στις Νομαρχίες για την προβολή των περιοχών τους.

Αναφερόμενος εξάλλου στην τροπολογία για την κατάταξη των ξενοδοχείων και των ενοικιαζόμενων δωματίων με το σύστημα των “αστεριών” και των “κλειδιών” αντίστοιχα, καθώς και στο σχετικό ΠΔ ο κ. Γεωργακόπουλος τόνισε ότι στο τελικό κείμενο αυτής θα ληφθούν υπόψη όλες οι παρατηρήσεις των φορέων.

Η υπό ψήφιση τροπολογία προβλέπει δύο φάσεις σήμανσης των ξενοδοχείων και των δωματίων, με τη δεύτερη να ξεκινά -σύμφωνα με τον υφυπουργό- από τις αρχές του 2006, όταν δηλαδή θα ολοκληρωθεί η επιλογή των φορέων, που θα πιστοποιούν την ποιότητα των παρεχόμενων καταλυμάτων.

Τέλος, ο κ. Γεωργακόπουλος διαβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη κατηγοριοποίηση δεν έχει εισπρακτικό χαρακτήρα, αφού, από όλη αυτή τη διαδικασία, το ελληνικό κράτος δεν πρόκειται να έχει νέα έσοδα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024