Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά ενόψει της τουριστικής περιόδου
Υπουργείο Ανάπτυξης

Εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά ενόψει της τουριστικής περιόδου

Υλοποιώντας την εντολή του υπουργού Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Σιούφα, και του υφυπουργού Ανάπτυξης, κ. Γιάννη Παπαθανασίου, για την ενίσχυση των ελέγχων στην αγορά ενόψειτης καλοκαιρινής περιόδου, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, […]

Υλοποιώντας την εντολή του υπουργού Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Σιούφα, και του υφυπουργού Ανάπτυξης, κ. Γιάννη Παπαθανασίου, για την ενίσχυση των ελέγχων στην αγορά ενόψει<…>της καλοκαιρινής περιόδου, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, κ. Γιάννος Μπενόπουλος, απέστειλε την Τετάρτη επιστολή σε όλες τις νομαρχίες της χώρας, από τις οποίες ζητά να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους στους χώρους εστίασης & αναψυχής, αξιοποιώντας κατά το μέγιστο δυνατό τον ελεγκτικό μηχανισμό που διαθέτουν.

Όπως ανέφερε στην επιστολή του: Έχει καταδειχθεί ότι κατά τους θερινούς μήνες, αυξάνονται τα κρούσματα απόπειρας εκμετάλλευσης των καταναλωτών. Ως εκ τούτου καθίσταται αναγκαία η εντατικοποίηση ελέγχων κυρίως σε καταστήματα εστίασης και αναψυχής από τα παραδοσιακά καφενεία και εστιατόρια μέχρι καφετέριες, ταχυφαγεία (Fast Foods) κέντρα διασκέδασης, λιμάνια, επιβατηγά πλοία, αεροδρόμια, κυλικεία αρχαιολογικών και αθλητικών χώρων, επειδή οι χώροι αυτοί θα δεχτούν το σύνολο των επισκεπτών της χώρας μας”.

Επισημαίνοντας στη συνέχεια τις περιπτώσεις στις οποίες θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση κατά τους διενεργούμενους ελέγχους, ο κ. Μπενόπουλος καλεί τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Εμπορικής Ναυτιλίας να δώσουν εντολές ελέγχων στις υπηρεσίες που εποπτέουν. Κλείνοντας δε την επιστολή του τονίζει: Η εντατικοποίηση των ελέγχων ενόψει της θερινής περιόδου, αποτελεί μέτρο απαραίτητο προκειμένου να προστατευθούν αποτελεσματικά, τόσο οι έλληνες και ξένοι καταναλωτές, όσο και η διεθνής εικόνα της χώρας μας, όσον αφορά την ποιότητα των τουριστικών της υπηρεσιών. Για το λόγο αυτό, το υπουργείο Ανάπτυξης ενισχύει ήδη τη λειτουργία των ελεγκτικών του μηχανισμών, φροντίζοντας παράλληλα για την ενεργοποίηση και το συντονισμό των αρμοδίων φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024