Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕντείνονται οι έλεγχοι για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου
Οι έλεγχοι και μετά τις 9 το βράδυ να μετατραπούν σε τακτικούς

Εντείνονται οι έλεγχοι για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου

Εντείνονται οι έλεγχοι για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αθήνα από τα κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας. Μέχρι στιγμής τα κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας διενεργούν τακτικούς […]

Εντείνονται οι έλεγχοι για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αθήνα από τα κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας. Μέχρι στιγμής<...> τα κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας διενεργούν τακτικούς ελέγχους από το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ έπειτα από εκείνη την ώρα οι έλεγχοι γίνονται κατόπιν καταγγελιών. Ωστόσο, από τη δημοτική αστυνομία, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Τάσο Αβραντίνη, μελετάται οι έλεγχοι και μετά τις 9 το βράδυ να μετατραπούν σε τακτικούς.

Στα δέκα κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας απασχολούνται καθημερινά περίπου 50 αστυνομικοί, από τους 1.000 που είναι συνολικά η δύναμη του σώματος στο δήμο της Αθήνας.

Όπως τόνισε ο κ. Αβραντίνης, τα άτομα αυτά δεν επαρκούν να εποπτεύσουν τα περίπου 22.000 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν στην Αθήνα. “Όλη η δύναμη της δημοτικής αστυνομίας κι αν διενεργούσε ελέγχους πάλι δεν θα έφτανε για να εποπτεύσει την Αθήνα”, τόνισε καθώς, όπως εξήγησε, η δημοτική αστυνομία είναι επιφορτισμένη και με άλλα έργα, όπως ο έλεγχος της παράνομης στάθμευσης, η φύλαξη κτιρίων κ.ά. Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι καθημερινά στο κέντρο της Αθήνας διενεργούν ελέγχους τρία κλιμάκια σε δύο βάρδιες, ενώ στα δημοτικά διαμερίσματα ένα κλιμάκιο σε κάθε βάρδια.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, κατά το διάστημα της προηγούμενης εβδομάδας, πραγματοποιήθηκαν 260 έλεγχοι και αποδόθηκαν 49 κλήσεις σε καταστήματα και πελάτες.

Το 40% των παραβάσεων που πιστοποιήθηκαν αφορούσαν την έλλειψη τήρησης βιβλίου αναφοράς καπνίσματος, που είναι υποχρεωμένα να τηρούν τα καταστήματα και στο οποίο καταγράφονται οι παραβάσεις, ενώ το υπόλοιπο 60% αφορούσαν παραβάσεις καπνίσματος.

Η εξόφληση των προστίμων αυτή τη στιγμή γίνεται στις ΔΟΥ, ενώ προβλέπεται στο μέλλον αυτή να γίνεται και στα ταμεία του δήμου. Αν η εξόφληση γίνει εντός δεκαπέντε ημερών, το πρόστιμο είναι μειωμένο κατά 50%. Τα χρήματα αυτά, σε ποσοστό άνω του 80%, επιστρέφουν στους ελεγκτικούς μηχανισμούς και αξιοποιούνται για να καλυφθούν ανάγκες, όπως οι αμοιβές για υπερωρίες και νυχτερινά. Οι παραβάτες είναι υποχρεωμένοι να δώσουν στους ελεγκτές οποιοδήποτε από τα προσωπικά τους στοιχεία ή τα στοιχεία της επιχείρησης, όπως: ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, ΑΦΜ επιχείρησης, Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας, ΔΟΥ, διεύθυνση κατοικίας και άδεια λειτουργίας, αν πρόκειται για κατάστημα. Αν οι παραβάτες αρνηθούν, τότε επεμβαίνει η αστυνομία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024