Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΈντονη προβολή της Μαγνησίας στην έκθεση Philoxenia

Έντονη προβολή της Μαγνησίας στην έκθεση Philoxenia

Στόχος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας στην έκθεση Philoxenia που πραγματοποιείται στην Θεσσαλονίκη από τις 30 Οκτωβρίου – 2 Νοεμβρίου 2003, είναι η ενίσχυση της τουριστικής εικόνας του νομού Μαγνησίας, με […]

Στόχος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας στην έκθεση Philoxenia που πραγματοποιείται στην Θεσσαλονίκη από τις<...> 30 Οκτωβρίου – 2 Νοεμβρίου 2003, είναι η ενίσχυση της τουριστικής εικόνας του νομού Μαγνησίας, με την προβολή του συνόλου της περιοχής, ανακοίνωσε ο νομάρχης Μαγνησίας Γιάννης Πρίντζος, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της συμμετοχής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας στη έκθεση.

Παράλληλα με την ολοκλήρωση των έργων υποδομής και σε συνεργασία με την ιδιωτική πρωτοβουλία, στην περιοχή, δημιουργούνται σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού και ιδιαίτερα του εναλλακτικού. Έτσι στο νομό Μαγνησίας βρίσκονται σε φάση υλοποίησης δυο νέες σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες, συνολικής δυναμικότητας 1.800 κλινών, που θα συμβάλλουν σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Ειδικότερα, η πρώτη ξενοδοχειακή μονάδα, συνολικού προϋπολογισμού 48,5 εκατ. Ευρώ (16,5 δισ. δρχ.) και δυναμικότητας 900 κλινών, αναμένεται να αναγερθεί εντός της προσεχούς διετίας στο νησάκι Αλατάς, απέναντι από τη Μηλίνα Πηλίου, σε έκταση 510 στρεμμάτων. Την επένδυση θα πραγματοποιήσει εταιρία Κυπρίων επιχειρηματιών.

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη ξενοδοχειακή μονάδα θα είναι δυναμικότητας, επίσης, 900 κλινών, θα διαθέτει γήπεδο γκολφ 18 οπών και θα καταλαμβάνει έκταση 2.000 στρεμμάτων, στις Νήες στην περιοχή Αλμυρού. Την επένδυση θα υλοποιήσει εταιρικό σχήμα ελληνοκαναδών επιχειρηματιών. Το χρονοδιάγραμμα για την εν λόγω επένδυση δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά οι υποψήφιοι επενδυτές έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να ξεκινήσει το συντομότερο η υλοποίηση του έργου.

Ο κ. Πρίντζος τόνισε επίσης ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας ανέλαβε πρωτοβουλία με 11 ακόμη Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις για την προώθηση του έργου διπλής ζεύξης του Μαλιακού, από το Ασπρονέρι έως τα διόδια της Πελασγίας στην εθνική οδό, έργο προϋπολογισμού 586,9 εκατ. Ευρώ (200 δισ. δρχ.), το οποίο προτείνεται να υλοποιηθεί με αυτοχρηματοδότηση. Όπως είπε ο νομάρχης ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον αρκετές κατασκευαστικές εταιρίες για την ανάληψή του. Ακόμη, η νομαρχία Μαγνησίας ενδιαφέρεται για την υλοποίηση του έργου οδικής σύνδεσης Ηγουμενίτσας – Βόλου (πεδινό κομμάτι 60-70 χλμ.) Όσον αφορά την τουριστική κίνηση του νομού Μαγνησίας για το 2003, ο κ. Πρίτζος εκτιμά ότι θα σημειώσει μικρή πτώση κατά 3%-5%.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024