Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΈντονο το ενδιαφέρον των Φινλανδών για την Ελλάδα στη ΜΑΤΚΑ 2017
Εκθέσεις

Έντονο το ενδιαφέρον των Φινλανδών για την Ελλάδα στη ΜΑΤΚΑ 2017

Σε συναντήσεις με ΤΟs, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ τόνισε τη συνεχή ανάγκη πληροφόρησης των Φινλανδών για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που μπορούν να απολαύσουν στην Ελλάδα, ενθάρρυνε τουριστικούς πράκτορες που έχουν ήδη ξεκινήσει σχετικά προγράμματα, όπως ο αθλητικός και ο σχολικός τουρισμός και διερεύνησε μαζί τους συνέργιες για κοινές δράσεις προβολής.

Σημαντικές συναντήσεις με εκπροσώπους ΤΟs, που ειδικεύονται στην ελληνική και όχι μόνον τουριστική αγορά, τον πρόεδρο των 22 Φινλανδο-Ελληνικών Συλλόγων (με πάνω από 2.000 μέλη σε όλη τη Φινλανδία) κ. Yrjo Viinikka, αλλά και Φινλανδούς και Σκανδιναβούς  δημοσιογράφους, είχε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτριος Τρυφωνόπουλος, ο οποίος μετέβη στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, προκειμένου να επισκεφθεί την τουριστική έκθεση ΜΑΤΚΑ 2017 (19-22/1/2017).

Στην έκθεση, συμμετείχαν περισσότεροι από 700 εκθέτες απ’όλο τον κόσμο, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε τις 72.000 (αριθμός αυξημένος από πέρυσι, κατά 5.000, σύμφωνα με τους διοργανωτές).

Το  περίπτερο του ΕΟΤ προσέλκυσε μεγάλο αριθμό επισκεπτών, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ταξίδια σε διάφορους προορισμούς της Ελλάδας και για δραστηριότητες, όπως η πεζοπορία (trekking), η ενοικίαση σκαφών αναψυχής – ιστιοπλοΐα (sailing) κ.ά.

Στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας, Ελσίνκι, ο κ. Τρυφωνόπουλος είχε συνάντηση εργασίας με τον πρέσβη της Ελλάδας στη Φινλανδία κ. Δημήτριο Καράμπαλη και την πρόξενο κα Κωνσταντίνα Καμίτση, με τους οποίους επισκέφθηκε στη συνέχεια το περίπτερο του ΕΟΤ και συνομίλησαν με τους συνεκθέτες, μεταξύ των οποίων η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Στις συναντήσεις με τους ΤΟs, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ τόνισε τη συνεχή ανάγκη πληροφόρησης των Φινλανδών για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που μπορούν να απολαύσουν στην Ελλάδα, ενθάρρυνε τουριστικούς πράκτορες που έχουν ήδη ξεκινήσει σχετικά προγράμματα, όπως ο αθλητικός και ο σχολικός τουρισμός και διερεύνησε μαζί τους συνέργιες για κοινές δράσεις προβολής.

Τέλος, ο κ. Τρυφωνόπουλος συναντήθηκε με Σκανδιναβούς δημοσιογράφους και τουριστικούς bloggers, οι οποίοι εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον για τους λιγότερο γνωστούς στο εξωτερικό  τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως επίσης για προορισμούς που προσφέρουν υποδομές και δραστηριότητες εναλλακτικών μορφών τουρισμού, μεταξύ των οποίων το σκι βουνού.

 

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
31/05/2023
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023