Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπαφές του Γ. Νικητιάδη στη Φιλανδία για τον ελληνικό τουρισμό
Ανάπτυξη της νέας στρατηγικής της Ελλάδας για τον τουρισμό στους TOs

Επαφές του Γ. Νικητιάδη στη Φιλανδία για τον ελληνικό τουρισμό

Συναντήσεις με τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς πράκτορες της Φιλανδίας (tour operators) και εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών είχε στο Ελσίνκι ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, που ταξίδεψε στη Φιλανδία για να παραστεί στο διήμερο τουριστικής προβολής…

Συναντήσεις με τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς πράκτορες της Φιλανδίας (tour operators) και εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών είχε στο Ελσίνκι ο υφυπουργός Πολιτισμού<…> και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, που ταξίδεψε στη Φιλανδία για να παραστεί στο διήμερο τουριστικής προβολής της χώρας το οποίο διοργάνωσε ο ΕΟΤ, με τη συνεργασία μεγάλων νησιωτικών δήμων, που αποτελούν προορισμό για τους Φιλανδούς επισκέπτες.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ανέπτυξε στους ταξιδιωτικούς πράκτορες με τους οποίους συναντήθηκε, τη νέα στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης για τον τουρισμό, υπογραμμίζοντας ότι μόνο με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο της στοχευμένης επικοινωνιακής πολιτικής του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού διοργανώθηκε σε συνεργασία με τοπικούς φορείς της Ρόδου, της Κω, της Λέρου και των Χανίων ειδική εκδήλωση στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του Ελσίνκι, κατά τη διάρκεια της οποίας εκπρόσωποι της Κω της Λέρου και της Κρήτης πρόσφεραν στους επισκέπτες του ελληνικού περιπτέρου, τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.
Στην εκδήλωση προβολής συμμετείχε και το ελληνικό μουσικό συγκρότημα “Aρτεμις” από τη Λέρο, το οποίο με τις νότες του παρέσυρε τους Φιλανδούς επισκέπτες να χορέψουν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Από τις 8 το πρωί έως αργά το βράδυ εθελοντές από τη Ρόδο, την Κω τη Λέρο και τα Χανιά μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια στους Φιλανδούς προσκαλώντας τους να περάσουν τις διακοπές τους στα νησιά της Ελλάδας ενώ οι πιο τυχεροί από τους επισκέπτες του ελληνικού περιπτέρου κέρδισαν έπειτα από κληρώσεις δωρεάν ολιγοήμερα ταξίδια στη χώρα μας.

Αμέσως μετά ο κ. Νικητιάδης παραχώρησε συνέντευξη στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Φιλανδίας και σε δημοσιογράφους εφημερίδων και ταξιδιωτικών περιοδικών οι οποίοι ήταν ιδιαιτέρως ενημερωμένοι για τις συνθήκες που επικρατούσαν τα προηγούμενα χρόνια στον τουρισμό της χώρας.

Ιδιαίτερη συνάντηση είχε ο κ. Νικητιάδης με τον Φιλανδό ομόλογό του κ. Jaakko Lehtonen, κατά τη διάρκεια της οποίας τον ενημέρωσε για την πρωτοβουλία της Ελλάδας να διοργανώσει άτυπη σύνοδο υπουργών Τουρισμού στη Ρόδο τον ερχόμενο Ιούνιο, με βασικό θέμα συζήτησης την έκδοση θεωρήσεων εισόδου σε ταξιδιώτες από τη Ρωσία και τον προσκάλεσε να τον ξεναγήσει στο μουσείο της Ακρόπολης το οποίο δεν έχει ακόμα επισκεφθεί. Ο Φιλανδός υφυπουργός με χαρά αποδέχθηκε την πρόσκληση να συμμετάσχει στην άτυπη σύνοδο. Ο κ. Νικητιάδης συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της αεροπορικής εταιρείας Blue 1 (θυγατρική της SAS), με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν στη διευκόλυνση πρόσβασης των αεροσκαφών της εταιρείας στα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια.

Το βράδυ της Τρίτης ο Έλληνας πρέσβης στη Φιλανδία παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, στην οποία παρέστησαν εξέχουσες προσωπικότητες, καθηγητές Πανεπιστημίου, επιχειρηματίες, και άνθρωποι με ενεργό ρόλο στα κοινά του Ελσίνκι.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

08/06/2023
07/06/2023
06/06/2023
02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023