Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕπιδότηση του 100% των ασφαλιστικών εισφορών το επόμενο 6μηνο ζητά η ΠΟΕΣΕ
Εστίαση

Επιδότηση του 100% των ασφαλιστικών εισφορών το επόμενο 6μηνο ζητά η ΠΟΕΣΕ

Η διοίκηση της ΠΟΕΣΕ επεσήμανε στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, στους βουλευτές και τα στελέχη του, ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση είναι σημαντικά υποδεέστερα ακόμη και των μέτρων που ανακοινώθηκαν τον Απρίλιο.

Χθες Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη της ΠΟΕΣΕ με το Κίνημα Αλλαγής με αντικείμενο της συζήτησης την κατάσταση του κλάδου Εστίασης και Διασκέδασης μετά τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης και το νέο κλαδικό lockdown.

Στην τηλεδιάσκεψη από το Κίνημα Αλλαγής συμμετείχαν η πρόεδρός του κα Φώφη Γεννηματά, οι βουλευτές κ.κ. Βασίλειος Κεγκέρογλου, Μιχάλης Κατρίνης και Ανδρέας Πουλάς, όπως επίσης τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ οι κ.κ. Απ. Πόντας, γραμματέας Ανάπτυξης και Στ. Κομνηνός, γραμματέας ΜμΕ. Από την πλευρά της ΠΟΕΣΕ συμμετείχαν ο πρόεδρός της κ. Γιώργος Καββαθάς, ο γενικός γραμματέας κ. Γιώργος Κουράσης, ο αναπλ. γενικός γραμματέας κ. Σωτ. Κοτσαμπάς και τα μέλη της διοίκησης κ.κ. Ανδρέας Ανδριανάκης, Βασίλης Βασιλάκης και Μαίρη Τσιακίρογλου.

Για μια ακόμη φορά τονίστηκε το γεγονός ότι ο κλάδος της Εστίασης και Διασκέδασης στοχοποιείται άδικα από την Κυβέρνηση, δεδομένου ότι όλα τα στοιχεία συνηγορούν στο ότι και τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούνται και η παραβατικότητα φτάνει μόλις στο 1%. Με το νέο κλαδικό lockdown ο μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας που απασχολεί 330.000 εργαζόμενους και 100.000 συμβοηθούντα μέλη των οικογενειών τους βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο χείλος του γκρεμού, με χαμένο το 57% του τζίρου του (στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ και ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) και με χιλιάδες λουκέτα σε επιχειρήσεις και δεκάδες χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων προ των πυλών.

Η διοίκηση της ΠΟΕΣΕ επεσήμανε στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, στους βουλευτές και τα στελέχη του, ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση είναι σημαντικά υποδεέστερα ακόμη και των μέτρων που ανακοινώθηκαν τον Απρίλιο, χωρίς να βοηθούν στη διάσωση του Κλάδου με ό,τι αυτό συνεπάγεται και έκανε σαφές ότι τα μέτρα που απαιτούνται πρέπει να είναι άμεσα και αποτελεσματικά.

Τα προτεινόμενα μέτρα περιλαμβάνουν:

  • Ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης του Κλάδου με μη επιστρεπτέα προκαταβολή ύψους κατ’ελάχιστον του ποσού των 5.000 ευρώ.
  • Επιδότηση του 100% των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδότη – εργαζόμενου) για το επόμενο 6μηνο.
  • Μείωση για την ίδια περίοδο του ενοικίου κατά 40%.
  • Μεταφορά όλων των υποχρεώσεων προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες στις 30 Απριλίου 2021 και απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο 6μηνο.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024