Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπίσκεψη Λιάπη στο αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Πέλλας
Υπουργείο Πολιτισμού

Επίσκεψη Λιάπη στο αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Πέλλας

Στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Πέλλας βρέθηκε το Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2007, ο υπουργός Πολιτισμού, κ. Μιχάλης Λιάπης, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των ανασκαφών. «Στην Πέλλα […]

Στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Πέλλας βρέθηκε το Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2007, ο υπουργός Πολιτισμού, κ. Μιχάλης Λιάπης, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των ανασκαφών. «Στην Πέλλα υλοποιείται ένα συστηματικό<...>πρόγραμμα ανάπτυξης και ενοποίησης του αρχαιολογικού χώρου. Πρόκειται για μια μεγάλη παρέμβαση, η οποία θα δώσει στον επισκέπτη μια ολοκληρωμένη εικόνα της αρχαίας πόλης, ενώ παράλληλα γίνεται και η σύνδεση με το σύγχρονο οικισμό, δίνοντας την αίσθηση της ιστορικής συνέχειας στον επισκέπτη. Θέλουμε να αναδείξουμε τα αρχαιολογικά ευρήματα που προβάλλουν τον πολιτισμό της Μακεδονίας. Η κατασκευή του νέου μουσείου θα έχει ολοκληρωθεί έως την άνοιξη του επόμενου έτους και από το 2009 θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό» ανακοίνωσε σε δηλώσεις του ο κ. Λιάπης.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Πολιτισμού μετέβη στη Βεργίνα, όπου επισκέφθηκε το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο των ανακτόρων. Μετά το πέρας της επίσκεψης του ο κ. Λιάπης δήλωσε: «Ένα μεγάλο αρχαιολογικό έργο βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μακεδονία. Στην Πέλλα, στο Δίον, στη Μίεζα και αλλού. Εδώ στις Αιγές, το μουσείο, διεθνώς αναγνωρισμένο ως ένα από τα πλέον πρωτοποριακά, συγκαταλέγεται στα πέντε δημοφιλέστερα μουσεία της χώρας. Αποτελεί πολιτιστικό σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή. Δίνουμε όμως μεγάλη σημασία και στην ανάδειξη της ίδιας της αρχαίας πόλης των Αιγών, το ανάκτορο, το οποίο βρίσκεται σε στάδιο ανάπλασης και έως τα τέλη του 2008 θα έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο τμήμα του. Πρόκειται για ένα έργο τεράστιας αξίας, όχι μόνο για τη Μακεδονία αλλά και για ολόκληρη τη χώρα. Είναι ένα χρέος μας απέναντι στην πολιτική κληρονομιά του τόπου μας, απέναντι στη Μακεδονία. Γι αυτό και θα συνεχίσουμε με γοργούς ρυθμούς τις ανασκαφές, τις αναστηλώσεις, έργα ενταγμένα και στο Δ` Κ.Π.Σ.».

Ο κ. Λιάπης ανέφερε επίσης σχετικά με το νέο μουσείο Βεργίνας ότι θα ολοκληρωθεί ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, προκειμένου να προχωρήσει η μελέτη και η κατασκευή του.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024