Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΕπίσκεψη της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού στην IMEX
Επαφές με φορείς και tour operators

Επίσκεψη της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού στην IMEX

Στην Φρανκφούρτη βρέθηκαν την περασμένη Τετάρτη ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης και ο γενικός γραμματέας Τουρισμού κ. Γιώργος Πουσσαίος, οι οποίοι επισκέφτηκαν τη διεθνή έκθεση IMEX, την κορυφαία στο είδος της για το Συνεδριακό Τουρισμό…

Στην Φρανκφούρτη βρέθηκαν την περασμένη Τετάρτη ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης και ο γενικός γραμματέας Τουρισμού<...> κ. Γιώργος Πουσσαίος, οι οποίοι επισκέφτηκαν τη διεθνή έκθεση IMEX, την κορυφαία στο είδος της για το Συνεδριακό Τουρισμό. Εκεί είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με σημαντικούς παράγοντες του Συνεδριακού Τουρισμού από την Ελλάδα, αλλά κυρίως από το εξωτερικό, στους οποίους εξέφρασαν την αποφασιστικότητα του ΥΠΠΟΤ να δώσει μεγάλη βαρύτητα στην ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού.

Στη συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού με τον πρόεδρο της ICCA (International Congress and Convention Association) κ. Martin Sirk, αντάλλαξαν απόψεις για τις κινήσεις της χώρας μας και συζήτησαν τη συμμετοχή του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ως ενεργού μέλους της ICCA. Στη διάρκεια της έκθεσης συζητήθηκαν επίσης μια σειρά από θεσμικές ενέργειες που αποσκοπούν στην ενθάρρυνση της βιομηχανίας, με στόχο την προώθηση της χώρας μας στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης.

Στην IMEX ο κ. Νικητιάδης είχε την ευκαιρία να μιλήσει σε σημαντικά μέσα ενημέρωσης του κλάδου, όπου υπογράμμισε την προσπάθεια που κάνει η ελληνική κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ, ώστε να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα για τη χώρα μας και να αποκαταστήσουν την πραγματική εικόνα και τις σχέσεις της με την αγορά.

Στη Φρανκφούρτη ο κ. Γιώργος Νικητιάδης συναντήθηκε και με τους εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας του κρατιδίου της Έσσης, στο ελληνικό προξενείο. Εκεί άκουσε τα προβλήματα και τις προτάσεις των ομογενών και παρότρυνε τους Έλληνες να επισκεφτούν φέτος την Ελλάδα.

Την περασμένη Πέμπτη στο Μόναχο, από όπου προέρχεται ο μεγαλύτερος αριθμός Γερμανών τουριστών ετησίως, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, αφού πρώτα επισκέφτηκε τα γραφεία του ΕΟΤ, συναντήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης με το δήμαρχο κ. Christian Ude. Εκεί είχε τη χαρά να ακούσει το δήμαρχο του Μονάχου να δηλώνει πως αισθάνεται “πολίτης της Ελλάδας” και να εκφράζει τη στήριξή του στη χώρα μας την κρίσιμη περίοδο που διανύει. Ο κ. Ude υπογράμμισε ότι η γερμανική κοινή γνώμη διάκειται φιλικά προς την Ελλάδα και σημείωσε ότι οι ακραίες φωνές ορισμένων μέσων ενημέρωσης δεν αντιπροσωπεύουν το αίσθημα της πλειοψηφίας των Γερμανών.

Ο κ. Νικητιάδης είχε τη δυνατότητα να συζητήσει με tour operators, αλλά και να εκφράσει τις απόψεις της ελληνικής κυβέρνησης για τον Τουρισμό, παραχωρώντας συνεντεύξεις στην “Deutsche Welle” και στις εφημερίδες “Munchner Merkur” και “Suddeutsche Zeitung”. Εκεί κάλεσε τους Γερμανούς να επισκεφτούν την Ελλάδα και έδωσε εμπεριστατωμένες απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που του απηύθυναν οι Γερμανοί δημοσιογράφοι. Το βράδυ μίλησε σε συγκέντρωση της ομογένειας στη Βαυαρία, όπου ζήτησε τη συστράτευσή τους για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
08/06/2023
07/06/2023
06/06/2023
02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023