Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕπιστολή του Π. Ψωμιάδη προς την Λ. Κατσέλη για την ακτοπλοΐα
Νομαρχία Θεσσαλονίκης

Επιστολή του Π. Ψωμιάδη προς την Λ. Κατσέλη για την ακτοπλοΐα

Επιστολή στην υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη έστειλε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία των πολιτών του νομού για τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό της Θεσσαλονίκης […]

Επιστολή στην υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη έστειλε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης<...>, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία των πολιτών του νομού για τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό της Θεσσαλονίκης από τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Στην επιστολή του ο νομάρχης υπογραμμίζει ότι, παρά τις επανειλημμένες πιέσεις της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης για την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τα νησιά, “η αρχαία τραγωδία συνεχίζεται με άλλους πρωταγωνιστές”.

“Σας καλώ να σεβαστείτε πάνω απΆόλα τους πολίτες αλλά και όσους αιρετούς διεκδικούμε εδώ και χρόνια τα αυτονόητα. Μην αφήσετε την περιφέρεια της βόρειας Ελλάδας να σβήσει. Μην αντιμετωπίζετε άλλο τη Θεσσαλονίκη ως άγονη γραμμή”, καταλήγει στην επιστολή του ο νομάρχης.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Ψωμιάδη έχει ως εξής:

“Αγαπητή κα υπουργέ,

Έκπληκτος διάβασα στον Τύπο ότι φέτος το καλοκαίρι η Θεσσαλονίκη θα μείνει χωρίς δρομολόγια για Κυκλάδες – Κρήτη αλλά και για Σποράδες! Και μόνο τρία πλοία θα αναχωρούν από το Λιμάνι της πόλης για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου!

Η Νομαρχία μας εδώ και έξι χρόνια πιέζει κάθε χρόνο, εγγράφως και με δημόσιες δηλώσεις, την πολιτεία για να δείξει το ενδιαφέρον που αρμόζει στην «πρωτεύουσα των Βαλκανίων». Δυστυχώς όμως φαίνεται ότι δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Η αρχαία τραγωδία συνεχίζεται με άλλους πρωταγωνιστές.

Την ώρα που η χώρα έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ την αναπτυξιακή προοπτική, η Θεσσαλονίκη και η βόρεια Ελλάδα αποκόπτονται από τα νησιά μας και στραγγαλίζονται οικονομικά με αποκλειστική ευθύνη της αδιάφορης πολιτείας. Με την αύξηση δε των διοδίων στην ΠΑΘΕ, σε λίγο θα είναι πιο συμφέρον να ταξιδέψει για Κυκλάδες από την Τουρκία παρά από την Ελλάδα…

Κυρία υπουργέ, σας καλώ να σεβαστείτε πάνω απΆόλα τους πολίτες αλλά και όσους αιρετούς διεκδικούμε εδώ και χρόνια τα αυτονόητα. Μην αφήσετε την περιφέρεια της βόρειας Ελλάδας να σβήσει. Μην αντιμετωπίζετε άλλο τη Θεσσαλονίκη ως άγονη γραμμή. Ο λαός δεν πρόκειται να ανεχτεί άλλο την αδιαφορία της κεντρικής εξουσίας.

Με εκτίμηση,
Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης
Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024