Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπιστροφή στη λύση “Φαληρικό Δέλτα” για το νέο Συνεδριακό Εκθεσιακό Κέντρο της Αθήνας

Επιστροφή στη λύση “Φαληρικό Δέλτα” για το νέο Συνεδριακό Εκθεσιακό Κέντρο της Αθήνας

“Tο νέο Συνεδριακό Εκθεσιακό Κέντρο της Αθήνας σχεδιάζεται να στεγαστεί στην περιοχή του “Φαληρικού Δέλτα” και ειδικότερα στο κλειστό στάδιο που φιλοξένησε τους αγώνες του Τae Kwon Do”, δήλωσε ο […]

“Tο νέο Συνεδριακό Εκθεσιακό Κέντρο της Αθήνας σχεδιάζεται να στεγαστεί στην περιοχή του “Φαληρικού Δέλτα” και ειδικότερα στο κλειστό στάδιο<…> που φιλοξένησε τους αγώνες του Τae Kwon Do”, δήλωσε ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Χάρης Κοκκώσης, στα πλαίσια της εκπομπής Business & Travel και μιλώντας στον κ. Χάρη Ντιγριντάκη, απορρίπτοντας κατά αυτό τον τρόπο τη λύση του Ελληνικού, που είχε προταθεί παλιότερα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την τελευταία εικοσαετία η θέση αλλά και το μέγεθος του Συνεδριακού Κέντρου της Αθήνας έχει περάσει από πολλές αποφάσεις και βαρύγδουπες ανακοινώσεις, χωρίς όμως να πραγματοποιείται τελικά τίποτα. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 είχε συνταχθεί λεπτομερείς μελάτη βιωσιμότητας για την κατασκευή Συνεδριακού Κέντρου στο Φαληρικό Δέλτα, η οποία όμως ποτέ δεν υλοποιήθηκε. Όσο για το μέγεθος του κέντρου και εδώ οι απόψεις είναι πολλές. Ανακοινώσεις φορέων και πολιτείας ποικίλουν από τις 5.000 ως και 15.000 θέσεις. Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά η συγκεκριμένη ανακοίνωση θα υλοποιηθεί, ώστε να σταματήσει πλέον αυτή η κατάσταση. Ένα είναι σίγουρο, η Αθήνα χρειάζεται σύγχρονο συνεδριακό κέντρο, ώστε σε συνδυασμό με το νεοϊδρυθέν Convention & Visitors Bureau να μπορέσει να διεκδικήσει μια θέση στη διεθνή συνεδριακή αγορά.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες ήδη η εταιρεία Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε. συμφωνεί στη μετατροπή του Sport Pavilion του Τae Kwon Do και του γειτνιάζοντα αυτού χώρου του Πάρκου Χορηγών, στο Μητροπολιτικό Συνεδριακό Εκθεσιακό Κέντρο της Αθήνας, επιλογή που ταυτίζεται άρρηκτα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, με την άποψη και των φορέων οι οποίοι κρίνουν ότι η συγκεκριμένη επιλογή αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη λύση.

Κατά τον κ. Χάρη Κοκκώση “το ζητούμενο τώρα είναι ποιος θα είναι ο φορέας που θα αναλάβει την εκμετάλλευση του έργου”. Μάλιστα συζητείται ήδη η δυναμικότητα του Συνεδριακού να μην υπερβαίνει σε χωρητικότητα τις 7.000 θέσεις.

Όπως ανέφερε στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Κανόνης “η κατασκευή ενός Συνεδριακού Εκθεσιακού Κέντρου στην Αθήνα, αποτελεί παρακαταθήκη για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Αττική”. Ακόμα, ο κ. Κανόνης αναφερόμενος στον κλάδο σημείωσε την “ανάγκη ανέλιξης της εκπαίδευσης στις σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων”, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι “δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα, ούσα τουριστική χώρα, να μην έχει σπουδές σε ανώτατο επίπεδο στον Τουρισμό, ούτως ώστε να προετοιμάζονται τα νέα στελέχη”. Υποστήριξε δε ότι “η παρατεταμένη κρίση στον τουρισμό της Ελλάδας την τελευταία 5ετία, έχει πλήξει βάναυσα το υπαλληλικό τουριστικό δυναμικό της χώρας”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024