Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπιθεωρητές του ΕΟΤ στο Corcyra Beach Hotel
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Επιθεωρητές του ΕΟΤ στο Corcyra Beach Hotel

Στην Κέρκυρα προκειμένου να προβεί σε έλεγχο των εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου Corcyra Beach Hotel μετέβη την Παρασκευή κλιμάκιο επιθεωρητών του ΕΟΤ, έπειτα από εντολή της υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρίας Φάνης Πάλλη – Πετραλιά. Όπως είναι ήδη γνωστό το Συμβούλιο της Επικρατείας ύστερα από την απόφασή του να αναστείλει τη σφράγιση του ξενοδοχείου…

Στην Κέρκυρα προκειμένου να προβεί σε έλεγχο των εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου Corcyra Beach Hotel μετέβη την Παρασκευή κλιμάκιο επιθεωρητών του ΕΟΤ, έπειτα από εντολή της υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρίας<...>Φάνης Πάλλη – Πετραλιά. Όπως είναι ήδη γνωστό το Συμβούλιο της Επικρατείας ύστερα από την απόφασή του να αναστείλει τη σφράγιση του ξενοδοχείου για ένα μήνα, κάλεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΤ να στείλουν διευκρινίσεις και στοιχεία.

Υπενθυμίζεται πως το σήμα λειτουργίας του ξενοδοχείου είχε αφαιρεθεί αρχικά τον περασμένο Οκτώβριο, μετά τον τραγικό θάνατο δύο παιδιών από τη Βρετανία. Εξαιτίας όμως της παράνομης λειτουργίας του κατά τη περίοδο του Πάσχα η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης έλαβε την απόφαση της σφράγισής του.

Από τους ελέγχους κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και λειτουργικού επιπέδου, που άμεσα διενήργησε η επιτροπή επιθεωρητών της Κεντρικής Υπηρεσίας ελέγχου του ΕΟΤ στους χώρους του ξενοδοχείου Corkyra Beach Hotel διαπιστώθηκαν οι συγκεκριμένες παραβάσεις:


  1. Από τα 373 δωμάτια του ξενοδοχείου τα 265 καλύπτονται από πιστοποιητικό πυρασφάλειας και είχαν σήμα λειτουργίας στο παρελθόν. Για τα υπόλοιπα 108 δωμάτια νέας κατασκευής δεν έχει ζητηθεί από την επιχείρηση σήμα λειτουργίας, δε διαθέτουν πιστοποιητικό πυρασφάλειας και απαγορεύεται η λειτουργία τους.

  2. Ορισμένα κτίσματα στον περιβάλλοντα χώρο κοντά στην παραλία (αποδυτήρια, animateur) χρειάζονται ριζική ανακαίνιση.
  3. Κρίθηκε επικίνδυνη η κεραμοσκεπή σε δωμάτια που βρίσκονται στο «παλαιό κτίριο» και απαιτείται η άμεση αντικατάσταση ή επιδιόρθωση της, για λόγους ασφαλείας.

  4. Οι χώροι της κουζίνας – παρασκευαστηρίου, λόγω της παλαιότητας των μαγειρικών σκευών και εστιών χρειάζονται άμεση ανακαίνιση.

  5. Κρίθηκε επικίνδυνη η λειτουργία των 48 δωματίων ενός από τα κτίρια μέχρι να αφαιρεθούν τα συρόμενα «τζαμιλίκια».

Τα στοιχεία αυτά θα τεθούν υπόψη της Επιτροπής Προσφυγών του υπουργείου η οποία θα συνεκτιμήσει την όλη υπόθεση και θα αποφανθεί επί της προσφυγής της εταιρίας.

Για το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης η διασφάλιση των προϋποθέσεων για τη σύννομη λειτουργία των ξενοδοχείων αποτελεί προτεραιότητα. Επίσης, ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, το υπουργείο θα εντείνει τους ελέγχους, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, με στόχο την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών, καθώς και την άψογη διεθνή εικόνα της χώρας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024