Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπιτυχημένη η συμμετοχή της ΠΙΝ στις εκθέσεις Βουδαπέστης και Παρισιού

Επιτυχημένη η συμμετοχή της ΠΙΝ στις εκθέσεις Βουδαπέστης και Παρισιού

Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ) στην τουριστική έκθεση Salon De Vacances, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Παρίσιαπό 16 έως και 19 Μαρτίου, αλλά και στην έκθεση της […]

Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ) στην τουριστική έκθεση Salon De Vacances, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι<...>από 16 έως και 19 Μαρτίου, αλλά και στην έκθεση της Βουδαπέστης.

Στο περίπτερο που είχε παραχωρηθεί από τον Ε.Ο.Τ. τα Ιόνια Νησιά έκαναν αισθητή την παρουσία τους στη γαλλική αγορά. Η διανομή ενημερωτικού υλικού, η άμεση παροχή πληροφοριών από εξειδικευμένο προσωπικό και οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από την αντιπροσωπεία της Ζακύνθου, με πολυμελές χορευτικό συγκρότημα, δημιούργησε ένα κλίμα ιδιαίτερα θετικό στους επισκέπτες της έκθεσης.

Από την ανάλυση της τουριστικής συμπεριφοράς των Γάλλων διαπιστώθηκε ότι τα Ιόνια Νησιά αποτελούν προσφιλή προορισμό και η δυνατότητα μετάβασης στα υπόλοιπα Ιόνια Νησιά (island hopping), δίνει άλλη προοπτική στην προσπάθεια πώλησης του τουριστικού προϊόντος.

Η Κερκυραϊκή αντιπροσωπεία με τον Δήμαρχο Θιναλίων και Αντιπρόεδρο του Κε.Ο.Τ., κ. Βάρελη, πραγματοποίησε σειρά επαφών με στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας και με δημοσιογράφους του περιοδικού τύπου. Επίσης, η Ζακυνθινή αντιπροσωπεία με επικεφαλή το Νομάρχη Ζακύνθου κ. Γάσπαρο πραγματοποίησε σειρά επαφών και γεύμα εργασίας με tour operators και δημοσιογράφους, ενώ έδωσε συνέντευξη στο Liberty TV. Επίσης, είχαν τη δυνατότητα να εντοπίσουν τις νέες τάσεις της αγοράς, οι οποίες επιβάλλουν τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος μέσω της ανάπτυξης θεματικών μορφών τουρισμού (πολιτιστικός τουρισμός, περιπατητικός κ.λ.π.). Ανοδική διαφαίνεται ότι θα είναι η εξέλιξη της τουριστική κίνησης από τη Γαλλία σε ποσοστό που ανέρχεται σε 10% – 15%, σε σχέση με πέρσι, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΠΙΝ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα Ιόνια ως τουριστικό προορισμό επέδειξαν οι tour operators, με αποτέλεσμα να δεσμευθούν για μια σειρά ενεργειών, οι οποίες θα επανατοποθετούν το τελικό προϊόν και θα το προσαρμόζουν στις σύγχρονες ανάγκες της γαλλικής αγοράς. Την ευθύνη για το περίπτερο της Περιφέρειας είχε η ΕΤΙΝ.

Από την άλλη, στην έκθεση της Βουδαπέστης, στην οποία συμμετείχαν 1.000 εκθέτες από 46 χώρες, το ενδιαφέρον των Ούγγρων επισκεπτών ήταν μεγάλο για τα Ιόνια Νησιά, καθώς οι 100.000 επισκέπτες της έκθεσης έδειξαν μεγάλο ενθουσιασμό για τις παραλίες και την ομορφιά των Νησιών.

Οι Ούγγροι έδειχναν αυξημένο ενδιαφέρον για την Κέρκυρα και την Ζάκυνθο, που τους είναι και πιο γνωστά, από τις οργανωμένες εκδρομές που γίνονται προς τα νησιά αυτά από Ουγγαρέζικα τουριστικά πρακτορεία με charters.

Παραβρέθηκαν στην έκθεση από τα Ιόνια οι εξής τουριστικοί επιχειρηματίες: Ο κ. Γ. Δούκας από την Κέρκυρα και από την Ζάκυνθο οι κ.κ. Ν. Κατσαρός, Γιαν. Λουκίσας, Μ. Μπολίδης και Δ. Νάκος.

Σημειώνεται ότι την οργάνωση για την λειτουργία του περίπτερου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είχε ο κ. Κατωπόδης της ΕΤΙΝ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024