Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΕρώτηση Ανωμερίτη για τα Ποσειδώνια 2008
Βουλευτής Β` Αθηνών ΠΑΣΟΚ

Ερώτηση Ανωμερίτη για τα Ποσειδώνια 2008

“Την ώρα που ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας δηλώνει συνεχώς ότι ‘ο Πειραιάς θα γίνει μεγάλο ναυτιλιακό κέντρο», η ναυτιλιακή κοινότητα με θλίψη διαπιστώνει ότι και τα `Ποσειδώνια 2008`, όπως και […]

“Την ώρα που ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας δηλώνει συνεχώς ότι ‘ο Πειραιάς θα γίνει μεγάλο ναυτιλιακό κέντρο», η ναυτιλιακή κοινότητα με θλίψη διαπιστώνει ότι και τα `Ποσειδώνια 2008`, όπως και εκείνα του 2006 θα γίνουν<…>στις τέντες του πρώην αεροδρομίου, αντί στο μεγάλο λιμάνι της χώρας. Έτσι, οι εκατοντάδες εκθέτες από πολλές χώρες και οι χιλιάδες επισκέπτες θα βρεθούν και πάλι στις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, όπου όπως το 2006, σε μία πρόχειρη εξέδρα, υπό τον καυτό ήλιο, θα συνωθούνται «οι επίσημοι» για να εκθειάζουν τη ναυτιλία και τον Πειραιά”. Ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Β` Αθηνών του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Γιώργος Ανωμερίτης, σε ερώτηση του προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, επιρρίπτοντας ευθύνες, τόσο στο ΥΕΝ, όσο και στον ΟΛΠ Α.Ε., “οι οποίοι επί μήνες κωφεύουν στις προτάσεις της διοργανώτριας εταιρίας και του Δημάρχου Πειραιά κ. Π. Φασούλα, τις οποίες με ανακοινώσεις τους στηρίζουν οι Εμπορικοί Σύλλογοι Πειραιά και οι Εφοπλιστικές Ενώσεις”.

“Διότι ακόμα κι αν η παραδοσιακή «Παγόδα» δεν είναι διαθέσιμη, (αλήθεια εκείνες οι δηλώσεις του Ο.Λ.Π. ότι επισκευασμένη θα παραδινόταν το 2006 τι έγιναν;) γιατί δεν προωθείται η λύση της εγκατάστασης στην περιοχή «Παλατάκι» του Λιμένα Πειραιά, των απαιτουμένων κινητών εγκαταστάσεων;” ρώτησε ο κ. Ανωμερίτης, προσθέτοντας: “Αν και η απάντηση για μας είναι απλή, αφού ούτε ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, ούτε «η παραδιοίκηση Φιλιππακόπουλου» στον ΟΛΠ ενδιαφέρονται για τη ναυτιλία και τον Πειραιά, αλλά και επειδή γνωρίζουν ότι το 2008 αμφότεροι δεν θα βρίσκονται στον Πειραιά, προκύπτουν ερωτήματα τα οποία πρέπει να απαντηθούν. Εξάλλου, ο ισχυρισμός μας αυτός αποδεικνύεται από την παντελή απουσία του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας από όλες σχεδόν τις εκδηλώσεις των ναυτικών και των οργανώσεων ναυτιλίας, με πιο πρόσφατη την παντελή απουσία του από την εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής για τα 25 έτη της HELMEPA”.

“Φυσικά, υπάρχει ένα ακόμα δεδομένο, το οποίο δεν πρέπει να παραβλεφθεί: ότι τα όνειρα για νέο εκθεσιακό κέντρο εντός της λιμενικής ζώνης, θα παραμείνουν ανεκπλήρωτα όνειρα των γνωστών συμφερόντων που τα επιδιώκουν, αφού όλοι οι Πειραιώτες είναι αντίθετοι σε τέτοιου είδους παρεμβάσεις στην πόλη και την αγορά του Πειραιά” σημείωσε.

Τα ερωτήματα που έθεσε, καταλήγοντας στον κ. Κεφαλογιάννη, έχουν ως ακολούθως:

  1. Ποιοι οι λόγοι για τους οποίους δεν αποδεχθήκατε την πρόταση του Δημάρχου Πειραιά για διοργάνωση των «Ποσειδωνίων 2008» σε κινητές εγκαταστάσεις στο λιμάνι του Πειραιά;
  2. Όπως είναι γνωστό, η έκθεση Ποσειδώνια 2008 θα πραγματοποιηθεί στις 2-6 Ιουνίου 2008. Γιατί δε συγκαλείτε «πανστρατιά» έστω και τώρα για την επιστροφή της στον Πειραιά;
  3. Γιατί δεν υποδεικνύετε στον Ο.Λ.Π. να παραχωρήσει, έστω και την ύστατη στιγμή, τον υποδεικνυόμενο χώρο στο λιμάνι; Ούτως ή άλλως σε τέντες θα στεγασθούν τα Ποσειδώνια 2008 και στο Ελληνικό.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024