Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕρώτηση Δραγασάκη προς Κεφαλογιάννη για τα προβλήματα στον Ο.Λ.Π.

Ερώτηση Δραγασάκη προς Κεφαλογιάννη για τα προβλήματα στον Ο.Λ.Π.

Ερώτηση προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, σχετικά με τα προβλήματα στον Οργανισμό ΛιμένοςΠειραιώς – Ο.Λ.Π. κατέθεσε χτες στη Βουλή ο κ. Γιάννης Δραγασάκης, βουλευτής Β` Αθηνών του […]

Ερώτηση προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, σχετικά με τα προβλήματα στον Οργανισμό Λιμένος<...>Πειραιώς – Ο.Λ.Π. κατέθεσε χτες στη Βουλή ο κ. Γιάννης Δραγασάκης, βουλευτής Β` Αθηνών του Συνασπισμού.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:

“Το τελευταίο διάστημα η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών Ο.Λ.Π., έχει εξαγγείλει σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων για τον κλάδο, με αίτημα την υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης και των αποφάσεων της Διοίκησης του Οργανισμού, για πρόσληψη τακτικού προσωπικού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την υπ` αριθμ. 223/4-8-2005 απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (Ο.Λ.Π.), αποφασίστηκε η έναρξη διαδικασιών πρόσληψης 125 ατόμων τακτικού προσωπικού, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες του Οργανισμού.

Κατόπιν αυτού, εξεδόθη η σχετική Κοινή υπουργική Απόφαση καθώς και η σχετική γνωμοδότηση του ΑΣΕΠ.

Παρ` όλα αυτά, μετά από έναν και πλέον χρόνο, η διοίκηση του οργανισμού όχι μόνο καθυστερεί αδικαιολόγητα τη διαδικασία πρόσληψης τακτικού προσωπικού, αλλά έχει ήδη προχωρήσει σε παράνομες προσλήψεις έκτακτων λιμενεργατών με δίμηνες συμβάσεις και σε προσλήψεις, περαιτέρω, 75 εκτάκτων, χωρίς μάλιστα προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Λ.Π. και χωρίς την τήρηση της νόμιμης διαδικασίας. Χρειάζεται να τονισθεί ιδιαίτερα ότι ο Γενικός Κανονισμός Προσωπικού του Ο.Λ.Π., για τη διασφάλιση της ζωής επιβατών και λιμενεργατών, προβλέπει 12μηνη δοκιμαστική περίοδο, όταν πρόκειται να προσληφθεί προσωπικό”.

Κατόπιν αυτού ο κ. Δραγασάκης απηύθυνε στον κ. υπουργό τα ακόλουθα ερωτήματα:

  1. Γιατί έχει καθυστερήσει ένα χρόνο τώρα η υλοποίηση της παραπάνω απόφασης του Δ.Σ. του Ο.Λ.Π. για πρόσληψη 125 ατόμων μόνιμου προσωπικού στον Οργανισμό;
  2. Γιατί καταφεύγει για άλλη μια φορά στον απαράδεκτο θεσμό των εκτάκτων, τη στιγμή που οι ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό, μετά και τη συνταξιοδότηση τον τελευταίο χρόνο 50 περίπου ατόμων, είναι επιτακτικές;
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024