Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕρώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον πρωθυπουργό για την ΕΤΑ
Μιχ. Καρχιμάκης: Πάρτυ γαλάζιας σπατάλης και παχυλών αποδοχών στην ΕΤΑ

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον πρωθυπουργό για την ΕΤΑ

Ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον κ. Μιχ. Καρχιμάκη, απέστειλε Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον πρωθυπουργό για την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης, η οποια αναφέρει τα ακόλουθα:…

Ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον κ. Μιχ. Καρχιμάκη, απέστειλε Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον πρωθυπουργό για την<...> Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης, η οποια αναφέρει τα ακόλουθα:

“Ενόψει δυσμενών προβλέψεων και ελλιπέστατης κρατικής ηθικής, υλικής και οικονομικής στήριξης για τον Ελληνικό Τουρισμό, οι καταγγελίες για το όργιο αμοιβών και παχυλών αποδοχών της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης ΑΕ που εποπτεύεται από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, όχι μόνο προκαλούν το κοινό αίσθημα, αλλά και την οργή του συνόλου των επαγγελματιών και εργαζομένων στον τουριστικό Τομέα που εξ αντιδιαστολής με την Κυβερνητική γενναιοδωρία στα «εκλεκτά στελέχη της ΕΤΑ ΑΕ, οι ίδιοι βιώνουν την ουσιαστική εγκατάλειψη εκ μέρους της αρμόδιας πολιτικής ηγεσίας της Κυβέρνησης Καραμανλή, όχι μόνο κονιορτοποιούν την οποιαδήποτε αξιοπιστία έχει απομείνει στις κορώνες σας περί `σεμνών και ταπεινών` δήθεν `περικοπών της γαλάζιας σπατάλης`, αλλά αναδεικνύουν την έκταση της Κυβερνητικής εκστρατείας επανίδρυσης του γαλάζιου Κράτους με μια στρατιά `εκλεκτών` ευνοούμενων και ωφελούμενων από το υστέρημα του ελληνικού λαού.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:
1. Στις 1/10/08 υπογράφεται σύμβαση της ΕΤΑ ΑΕ με Νομική Σύμβουλο, που προσδιορίζει τη μηνιαία αμοιβή της στις 6.300 ευρώ, δηλαδή 88.200 ευρώ ετησίως, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα ποσά που καταβάλει ο εργοδότης για τις ασφαλιστικές εισφορές της συγκεκριμένης δικηγόρου.
2. Στις 4/2/09 η ίδια δικηγόρος, 4 μήνες από την πρόσληψή της λαμβάνει με απόφαση του διευθύνοντος δυμβούλου της Κρατικής αυτής Εταιρείας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κίνητρο απόδοσης 8.000 ευρώ, 8 ολόκληρους μήνες πριν συμπληρώσει το πρώτο έτος απασχόλησής της στην ΕΤΑ ΑΕ!!!
3. Την ίδια μέρα, 4/2/09 ο ίδιος διευθύνων σύμβουλός υπογράφει άλλες 4 τέτοιες αποφάσεις καταβολής κινήτρων απόδοσης, ανεβάζοντας το συνολικό ύψος των καταβληθέντων στους διαφόρους `εκλεκτούς` σε 20.000 ευρώ.
4. Το όργιο ευνοιοκρατίας αποτυπώνεται με προκλητικότατο τρόπο, όχι μόνο στο ύψος των καθαρών αποδοχών, που φέρονται φθάνουν για ορισμένους `εκλεκτούς` του τεχνικού προσωπικού ακόμα και τα 88.566,36 ευρώ, αλλά και στις διακρίσεις που γίνονται μεταξύ των εργαζομένων ίδιας βαθμίδας ή ίδιου κλάδου! Όσον αφορά δε τη σύγκριση με τις αμοιβές αντίστοιχων ειδικοτήτων στην αγορά, οι ετήσιες καθαρές αποδοχές ύψους 54.217,07 ευρώ για έναν και μόνο διοικητικό υπάλληλο γραφείου αρκούν να καταδείξουν το μέγεθος της αδικίας και της ευνοιοκρατίας, που χρηματοδοτείται από τους κόπους και της στερήσεις των Ελλήνων φορολογουμένων.
5. Σύμφωνα με πληροφορίες οι καθαρές αποδοχές των `εκλεκτών` της ΕΤΑ ΑΕ κυμαίνονται στα παρακάτω επίπεδα:

Στελέχη
Γ.Χ. δ/ντης 43.802,86 ευρώ
Ε.Μ. προϊστάμενος 52.544,13 ευρώ
Κ.Α. τμηματάρχης 57.250,90 ευρώ
Κ.Αν. τμηματάρχης 62.889,81 ευρώ
Μ.Α. προϊσταμένη 53.228,96 ευρώ
Π.Ι. τμηματάρχης 55.636,51 ευρώ
Σ.Χ. προϊσταμένη 49.814,88 ευρώ
Φ.Σ. δ/ντρια 80.971,05 ευρώ
Φ.Ι. δ/ντρια 57.517,03 ευρώ

Τεχνικό Προσωπικό
Ξ. Ι. 88.566,36 ευρώ
Π. Κ. 58.274,76 ευρώ
Σ. Γ. 49.496,22 ευρώ
Τ. Γ. 69.309,67 ευρώ

Νομικοί:
Γ.Σ. 68.458,68 ευρώ
Γ.Ε. 54.326,03 ευρώ
Δ.Π. 67.588,73 ευρώ
Μ.Κ. 68.666,31 ευρώ
Μ.Ι. 68.029,75 ευρώ
Π.Σ. 80.168,92 ευρώ
Π.Π. 68.893,21 ευρώ
Π.Μ. 59.662,01 ευρώ

Διοικητικοί Υπάλληλοι Γραφείου
Σ.Γ. 54.217,07 ευρώ
Σ.Ε-Σ. 48.589,95 ευρώ

Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό
Α.Δ. 46.858,53 ευρώ
Τ.Ν. 43.008,46 ευρώ

Επειδή, το μέγεθος των καθαρών αποδοχών, αλλά και τα επιπλέον bonus, των `εκλεκτών` της ΕΤΑ ΑΕ, προκαλεί εν μέσω οικονομικής ασφυξίας το κοινό αίσθημα.

Επειδή, ως φαίνεται, οι λίγοι `εκλεκτοί` της Κυβέρνησης αποτελούν μια ξεχωριστή κατηγορία εργαζομένων χωρίς οικονομικά άγχη, αφού χρηματοδοτούνται από τον Έλληνα φορολογούμενο και απολαμβάνουν παχυλούς μισθούς, πολυτελή διαμερίσματα, ευρύχωρα γραφεία και ακριβά αυτοκίνητα, την κατηγορία, δηλαδή, των golden boys και των golden girls που ζουν μια διαφορετική από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού πραγματικότητα αποτυπωμένη και στα προεκλογικά σποτάκια της Νέας Δημοκρατίας.

Και επειδή, στις τις 25/2/09, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής επιχειρώντας προφανώς να αποδράσει από την δυσμενή επικαιρότητα των ημερών (δεύτερη πανομοιότυπη εναέρια απόδραση Παλαιόκωστα από τις φυλακές Κορυδαλλού), κατέφυγε στην προσφιλή του μέθοδο των στομφωδών εξαγγελιών, δίνοντας εντολή στους υπουργούς του, μεταξύ άλλων, να φροντίσουν άμεσα για τον περιορισμό των προκλητικών αποδοχών των golden boys με πλαφόν τα 6.000 ευρώ μικτά.

Χαρακτηριστικό απόσπασμα της υποκριτικής, όπως αποδεικνύεται, τότε στομφώδους πρωθυπουργικής εξαγγελίας, όπως αναπαράχθηκε στα ΜΜΕ εκείνη την ημέρα ήταν και το εξής: `Να επιβάλλεται ανώτατο όριο στις αποδοχές των στελεχών του ευρύτερου Δημόσιου τομέα. Όποιος δεν συμφωνεί να πάει σπίτι του`.

Καλείται ο κ. πρωθυπουργός:

– Να ενημερώσει την ελληνική Βουλή εάν πράγματι είχαν οποιαδήποτε εφαρμογή οι ηχηρές πρωθυπουργικές εξαγγελίες περί δήθεν περικοπών αμοιβών στην ΕΤΑ ΑΕ με μείωση των παραπάνω ετησίων αποδοχών, που σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνουν κατά πολύ τα 6.000 ευρώ μεικτά που εξαγγέλθηκαν ως όριο την 25/2/09 μετά τη λήξη του Υπουργικού Συμβουλίου;
– Να τοποθετηθεί για το ύψος των αποδοχών και των bonus των εκλεκτών της ΕΤΑ ΑΕ που καταβάλλονται με αποφάσεις της Κυβερνητικά διορισμένης Διοίκησης της Εταιρείας, επιβαρύνοντας τελικά τον Έλληνα φορολογούμενο, σε μια εποχή που ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται αντιμέτωπος με μεγάλα προβλήματα εξαιτίας της Κυβερνητικής ολιγωρίας για έγκαιρες υποστηρικτικές παρεμβάσεις, σε μια εποχή που η ίδια η Κυβέρνηση επιφυλάσσει για τους Έλληνες όλο και μεγαλύτερες οικονομικές επιβαρύνσεις εξαιτίας της δικής της αδυναμίας να σχεδιάσει και να εφαρμόσει μια δίκαιη και αποτελεσματική οικονομική πολιτική στη χώρα μας, και ενώ η Κυβέρνηση Καραμανλή, δια στόματος μάλιστα του ίδιου του Πρωθυπουργού, δε διστάζει να εμπαίζει τον ελληνικό λαό διατεινόμενη ότι δήθεν η δημοσιονομική εξυγίανση ξεκινά με την περιστολή των δαπανών της `γαλάζιας` σπατάλης.
– Να μεριμνήσει ώστε να κατατεθούν στη Βουλή αναλυτικοί πίνακες των αποδοχών των στελεχών και υπαλλήλων της ΕΤΑ ΑΕ, καθώς και το σύνολο των νέων συμβάσεων παγίων αντιμισθιών (εντολών), έργου και εργασίας που έχουν υπογραφεί από την ΕΤΑ ΑΕ από το 2004 μέχρι σήμερα.
– Να εξηγήσετε στον ελληνικό λαό γιατί η Κυβέρνησή σας επιμένει να υποτιμά την νοημοσύνη του ελληνικού λαού, εμπαίζοντας τον και διαστρέφοντας συστηματικά την αλήθεια, συχνά και δια στόματος του ίδιου του Πρωθυπουργού.
– Και, βεβαίως, να ενημερώσει τον ελληνικό λαό, εάν η διαφημιστική σύλληψη μιας εργαζόμενης, που κατοικεί σε ευήλιο και ευάερο ευρύχωρο πολυτελές διαμέρισμα, οδηγεί αντίστοιχης αισθητικής αυτοκίνητο, εργάζεται σε πολυτελέστατα γραφεία εταιρείας και εμφανίζεται σε διαφημιστικό σποτάκι της Κυβέρνησης σας να μην ανησυχεί διόλου για το μέλλον της, είχε ως έμπνευση τα golden girls των 80.000 ευρώ ετησίως της ΕΤΑ ΑΕ, που σίγουρα είναι πολύ ικανοποιημένα με τις`παρεμβάσεις` – μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης σας;”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024