Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈτοιμο εντός του α’ εξαμήνου 2007 το νέο μουσείο της Ακρόπολης

Έτοιμο εντός του α’ εξαμήνου 2007 το νέο μουσείο της Ακρόπολης

Επίσκεψη στο παλαιό και στο υπό κατασκευή νέο μουσείο της Ακρόπολης πραγματοποίησε χτες το πρωί ο Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενοςαπό τον υπουργό Πολιτισμού, κ. Γιώργο Βουλγαράκη, με […]

Επίσκεψη στο παλαιό και στο υπό κατασκευή νέο μουσείο της Ακρόπολης πραγματοποίησε χτες το πρωί ο Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος<...>από τον υπουργό Πολιτισμού, κ. Γιώργο Βουλγαράκη, με αφορμή την τοποθέτηση των εκμαγείων των Καρυάτιδων.

Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός, «τα έργα για το νέο Μουσείο της Ακρόπολης έχουν μπει στην τελική ευθεία. Σε λίγους μήνες, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2007, η κατασκευή θα έχει ολοκληρωθεί».
«Με την ολοκλήρωση του Μουσείου», πρόσθεσε «η Ελλάδα αποκτά ένα πάρα πολύ ισχυρό επιχείρημα για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. Κάνουμε λοιπόν ένα πολύ σημαντικό βήμα για να γίνει, επιτέλους, πράξη ένα όραμα που ενώνει όλους τους Έλληνες, αλλά και όλους τους φίλους μας στον Κόσμο».

Πρόκειται για το πιο σύγχρονο Αρχαιολογικό Μουσείο του κόσμου, ικανό και άξιο να δεχθεί τα εκθέματα του Ιερού Βράχου, κατά τον κ. Καραμανλή. «Σύντομα, Έλληνες και ξένοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν συγκεντρωμένους τους θησαυρούς που έχει φέρει στο προσκήνιο η ανασκαφή του ευρύτερου χώρου της Ακρόπολης» συμπλήρωσε.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024