Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕβδομάδα εξελίξεων στο θέμα της Ολυμπιακής
Συνάντηση Πρωθυπουργού με Χατζηδάκη

Εβδομάδα εξελίξεων στο θέμα της Ολυμπιακής

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, κ. Κώστα Καραμανλή, πραγματοποίησε χτες ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα σχετικά με την Ολυμπιακή, τον εταιρικό μετασχηματισμό του ΟΣΕ, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και το φιλόδοξο σχέδιο…

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, κ. Κώστα Καραμανλή, πραγματοποίησε χτες ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα σχετικά<...>με την Ολυμπιακή, τον εταιρικό μετασχηματισμό του ΟΣΕ, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και το φιλόδοξο σχέδιο των “Πράσινων Μεταφορών”.

Όπως ανακοίνωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Χατζηδάκης, εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθεί για την Ολυμπιακή η σύσταση μιας συντονιστικής διυπουργικής επιτροπής, υπό την προεδρεία του, όπως επίσης και η πρόσληψη συμβούλων αποκρατικοποίησης. Μιλώντας για τους στόχους της επιτροπής αυτής, ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε πως στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2008, να έχει βρεθεί βιώσιμη λύση για μια νέα, υγιή Ολυμπιακή. “Θέλουμε τους κύκλους, θέλουμε το όνομα. Πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να τα κρατήσουμε. Δεν θέλουμε τα ελλείμματα” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τον ΟΣΕ ο κ. Υπουργός τόνισε πως επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι να περιοστούν τα ελλείμματα του και να είναι πιο αποτελεσματικός, ενώ για την πιλοτική επέκταση του ωραρίου του ΜΕΤΡΟ κάθε Παρασκευή και Σάββατο, για την οποία οι συνδικαλιστές αντιδρούν ο κ. Χατζηδάκης έστειλε το μήνυμα πως “η Κυβέρνηση επιμένει στην εφαρμογή του σχεδίου”. “Θεωρούμε” υποστήριξε “ότι, καθώς μάλιστα το μέτρο εφαρμόστηκε και στο παρελθόν, χωρίς προβλήματα- και στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων και όταν είχαμε τις μεγάλες χιονοπτώσεις στην Αθήνα- δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη δοκιμάσουμε το μέτρο. Δεν είμαστε δογματικοί. Έχουμε πει στους συνδικαλιστές ότι μπορεί να συμμετέχουν στην Επιτροπή, που θα αξιολογεί την εφαρμογή του μέτρου και, στο τέλος του διμήνου, θα βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Αλλά θεωρώ πως είναι λάθος τους να απομονώνονται από το κοινωνικό σύνολο”.

Τέλος, αναφερόμενος στο σχέδιο για τις “Πράσινες Μεταφορές” ο κ. Χατζηδάκης σε δηλώσεις του επεσήμανε: “Θέλουμε να συνδέσουμε τις μεταφορές με το περιβάλλον. Κουβεντιάζουμε για την εισαγωγή των βιοκαυσίμων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για υβριδικά ταξί, για φωτοβολταϊκά πάρκα στα οικόπεδα των ΔΕΚΟ του Υπουργείου, για ΅Άπράσινες στέγεςΆΆ στα κτίρια του Υπουργείου και των εποπτευόμενων Οργανισμών. Συζητούμε και για απόσυρση αυτοκινήτων, μόνο που είναι ένα θέμα το οποίο δεν αφορά το δικό μας Υπουργείο αποκλειστικά, αλλά και το ΥΠΕΧΩΔΕ και το Υπουργείο Οικονομίας και θα τα συζητήσουμε όλα αυτά”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024