Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & Προβολή“Eβδομάδα της Ευρώπης” στο Τόκιο
Υπό την οργάνωση του γραφείο ΕΟΤ Ιαπωνίας

“Eβδομάδα της Ευρώπης” στο Τόκιο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της “Εβδομάδας της Ευρώπης” στο Τόκυο, που οργανώθηκαν από το Γραφείο ΕΟΤ Ιαπωνίας, το οποίο προεδρεύει της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού στην Ασία. Οι εκδηλώσεις […]

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της “Εβδομάδας της Ευρώπης” στο Τόκυο, που οργανώθηκαν από το Γραφείο ΕΟΤ Ιαπωνίας, το οποίο προεδρεύει της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού στην Ασία. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 4 Δεκεμβρίου 2008, με τα εγκαίνια θεματικής έκθεσης φωτογραφιών, με τίτλο “Ταξίδι στις ομορφιές της Ευρώπης”, σε γνωστή κεντρική γκαλερί της ιαπωνικής πρωτεύουσας. Εκατοντάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν “εικονικά” στην Ευρώπη, ανακαλύπτοντας άγνωστες ομορφιές των 25 χωρών – μελών της Ευρωπαικής Επιτροπής Τουρισμού, όπως τις κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός γνωστών Ιαπώνων ηθοποιών, καλλιτεχνών και
φωτογράφων.

Στην έκθεση παρουσιάστηκε, επίσης, η “Καλύτερη ευρωπαϊκή φωτογραφία του έτους 2008”, η οποία επελέγη μεταξύ των χιλιάδων φωτογραφιών, που αναρτήθηκαν, κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, στην επίσημη ιστιοσελίδα www.visiteurope.com της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού, από απλoύς Ιάπωνες ταξιδιώτες.

Οι εορτασμοί κορυφώθηκαν με μια μεγαλειώδη πανευρωπαϊκή ημερίδα, στις 11 Δεκεμβρίου 2008, στην οποία παραβρέθηκαν 500 επίτιμοι καλεσμένοι, έγκριτοι δημοσιογράφοι και διευθυντικά στελέχη των μεγαλύτερων ιαπωνικών ταξιδιωτικών πρακτορείων.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, το οποίο προλογήθηκε από τον κ. Γιοσιάκι Χόμπο, Επίτροπο Τουρισμού της ιαπωνικής κυβέρνησης και την κα Σοφία Παναγιωτάκη, πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού για την Ασία και διευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ, στο Τόκυο, πραγματοποιήθηκε απονομή βραβείων στους γνωστότερους δημοσιογράφους ιαπωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, οι οποίοι προοετοίμασαν τηλεοπτικά προγράμματα, αλλά και άρθρα για τις χώρες της Ευρώπης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βραβείο καλύτερου τηλεοπτικού προγράμματος δόθηκε στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ΝΗΚ, για την προβολή ωριαίου αφιερώματος στην Αυστρία, ενώ η Ελλάδα κέρδισε το πρώτο βραβείο, για το πολυσέλιδο άρθρο του περιοδικού JAL SKYWARD.

Μετά τη λήξη της τελετής απονομής και ενόψει των εορταστικών ημερών, ακολούθησε κοπή της μεγαλύτερης βασιλόπιτας, που έχει παρασκευαστεί στην Ιαπωνία, με θέμα το χάρτη της Ευρώπης και διαστάσεις 3×2 μέτρα.

Τις εντυπώσεις όλων, όμως, κέρδισε ο κ. Τομοχίρο Σεκιγκούτσι, ο πιο γνωστός Ιάπωνας παρουσιαστής ταξιδιωτικών εκπομπών, αλλά και λάτρης της Ελλάδας, ο οποίος μίλησε με πάθος για τις ασύγκριτες ομορφιές της γηραιάς ηπείρου, εξήγησε το ελληνικό έθιμο της βασιλόπιτας και μοίρασε στους νικητές τα δώρα, με τη βοήθεια εθελοντών, που φορούσαν παραδοσιακές ενδυμασίες των ευρωπαϊκών χωρών.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με παρουσιάσεις των 25 διευθυντών των ευρωπαϊκων γραφείων τουρισμού στο Τόκυο, οι οποίοι χαιρέτησαν, στη γλώσσα τους, όλους τους συμμετέχοντες και τους προέτρεψαν να επισκεφθούν σύντομα τους – αναντίρρητα – μοναδικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024