Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕΞΑ-Α: Στήριξη της Αθήνας – Αττικής – Αργοσαρωνικού ως ενιαίου και αυτόνομου τουριστικού προορισμού
Πτώση 7,51% στις πληρότητες των ξενοδοχείων της Αττικής τον Ιανουάριο

ΕΞΑ-Α: Στήριξη της Αθήνας – Αττικής – Αργοσαρωνικού ως ενιαίου και αυτόνομου τουριστικού προορισμού

Σε σχόλιό της στο τελευταίο μηνιαίο δελτίο της, η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής (ΕΞΑ-Α) αναφέρει ότι ο Φεβρουάριος ήταν ένας μήνας δυναμικός, καθώς μια σειρά από συναντήσεις, επαφές και δια ζώσης συζητήσεις με φορείς και εκπροσώπους σημαντικών χώρων, γέννησαν μια νέα ελπίδα…

Σε σχόλιό της στο τελευταίο μηνιαίο δελτίο της, η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής (ΕΞΑ-Α) αναφέρει ότι ο Φεβρουάριος ήταν ένας μήνας δυναμικός, καθώς μια σειρά από<...> συναντήσεις, επαφές και δια ζώσης συζητήσεις με φορείς και εκπροσώπους σημαντικών χώρων, γέννησαν μια νέα ελπίδα για συνεργασία σε “κοινό μέτωπο” για τα προβλήματα του προορισμού.

“Το μήνυμα της συστράτευσης αφορά σε όλους μας: Και στα μέλη της ένωσης, αλλά και σε όλους – όσοι καλούνται να ενώσουν τη φωνή τους με τη φωνή της ΕΞΑ-Α, είτε ξενοδόχους είτε επιχειρηματίες και επαγγελματίες από άλλους χώρους, είτε φορείς. Ο προορισμός έφτασε η ώρα να οργανωθεί, επανατοποθετηθεί κι αποκτήσει μηχανισμούς που θα υποστηρίζουν τη δυνατότητά του και θα περιορίσουν τις αδυναμίες του. Αρκετά χάσαμε επί δεκαετίες κατακερματίζοντας δυνατότητες, πόρους, δράσεις, προσπάθειες… Αισθανόμαστε λοιπόν την υποχρέωση να συμπαρασύρουμε μΆ αυτή τη προσέγγιση όσους περισσότερους μπορούμε σε κοινό αγώνα, προκειμένου να υπάρξουν ορατά αποτελέσματα”, αναφέρει η ένωση.

“Η ΕΞΑ-Α έχει ήδη καταθέσει σχετικό υπόμνημα στη νέα `καλλικρατική` Περιφέρεια στο πνεύμα αυτής της φιλοσοφίας συνεργασίας όλων μέσα από έναν νέο καλύτερα δομημένο σχηματισμό, ενώ παράλληλα επιχειρεί ήδη την «έξοδο» του προορισμού και της ξενοδοχίας της Αθήνας- Αττικής στις διεθνείς αγορές μέσα από μια νέα προσέγγιση και τη συνεργασία φορέων. Η συμμετοχή μας σε τρεις ακόμη διεθνείς εκθέσεις εξωτερικού, αλλά και σε εξειδικευμένες εκθέσεις για τον Συνεδριακό Τουρισμό, σε συνεργασία με το Athens Convention Bureau, ενισχύει την παρουσία μας σε Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Αγγλία, Ρωσία, Ισραήλ και φανερώνει την πρόθεσή μας να δουλέψουμε για την περιοχή μας σε μια νέα βάση: Στηρίζουμε την Αθήνα – Αττική – Αργοσαρωνικό ως ενιαίο και αυτόνομο τουριστικό προορισμό ιδανικό τόσο για διακοπές μικρής ή μεγαλύτερης διάρκειας όσο και για επαγγελματικά ταξίδια ή σημαντικές διοργανώσεις (συνέδρια, εκθέσεις, αθλητικά ή πολιτιστικά ή εμπορικά γεγονότα κ.λπ.).

Μπορεί οι εξελίξεις και η οικονομική κρίση να ανέτρεψαν τις προσδοκίες όλων τα τελευταία χρόνια και η ζημιά να είναι μεγάλη, αν όμως ο προορισμός επανατοποθετηθεί, οργανωθεί και λειτουργήσει με ενιαίο προσανατολισμό, κοινή γραμμή και στόχο -ενδεχομένως κάτω απΆτην ομπρέλα μιας νέας πιο…`περιφερειακής` τουριστικής στρατηγικής γιΆαυτόν, όλα, είναι πολύ εφικτό να αλλάξουν.

Η παρουσία μας ως ΕΞΑ-Α τόσο στο υπόλοιπο Αττικής όσο και στον Αργοσαρωνικό στοχεύουμε να ισχυροποιηθεί, ώστε τα κοινά θέματα που μας απασχολούν να καταγραφούν πλήρως και να συμβάλλουμε αποτελεσματικά στην επίλυσή τους”.

Πτώση 7,51% στις πληρότητες των αττικών ξενοδοχείων τον Ιανουάριο

Πτώση 7,51% καταγράφουν οι πληρότητες των ξενοδοχείων της Αθήνας και του νομού Αττικής το μήνα Ιανουάριο φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής. Μεγάλη πτώση στις πληρότητες καταγράφουν τα ξενοδοχεία δυο και τριών αστέρων τα οποία σημείωσαν πτώση 14,9%, τη στιγμή που τα ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων απώλεσαν πληρότητες 1,8% σε σχέση με πέρυσι.

Στον αντίποδα τα πολυτελή ξενοδοχεία της Αθήνας και της Αττικής (πέντε αστέρων) πέτυχαν άνοδο των πληροτήτων τους σε ποσοστό που έφτασε το 3,80%.

Τον προηγούμενο μήνα η ΕΞΑΑ έδωσε το παρόν στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού BIT 2011, στο Μιλάνο παρουσιάζοντας τις δυνατότητες της Αθήνας και της Αττικής ως ένα ολοκληρωμένο τουριστικό προορισμό, με επιλογές και υπηρεσίες για όλες τις μορφές tουρισμού, όλων των κατηγοριών και καθΆόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024