Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΕξηγήσεις από Σπηλιωτόπουλο για το ένθετο στο QUI TOURING ζητά το ΠΑ.ΣΟ.Κ.
"Ολέθριο Σφάλμα του Ε.Ο.Τ. Ιταλίας"

Εξηγήσεις από Σπηλιωτόπουλο για το ένθετο στο QUI TOURING ζητά το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Χάρτης της Ελλάδας στον οποίο αναφέρεται το κράτος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (FYROM) με την ονομασία “MACEDONIA” διανέμεται από τα Γραφεία του Ε.Ο.Τ. της Ιταλίας ως ένθετο στο τουριστικό περιοδικό “QUI TOURING”, στο οποίο ο Ε.Ο.Τ. έχει πληρώσει σημαντικό ποσό για τη διαφημιστική προβολή…

Χάρτης της Ελλάδας στον οποίο αναφέρεται το κράτος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (FYROM) με την ονομασία “MACEDONIA” διανέμεται από τα Γραφεία του Ε.Ο.Τ. της Ιταλίας ως ένθετο στο τουριστικό περιοδικό<...>“QUI TOURING”, στο οποίο ο Ε.Ο.Τ. έχει πληρώσει σημαντικό ποσό για τη διαφημιστική προβολή της χώρας μας, ενώ το συγκεκριμένο περιοδικό πωλείται στην αγορά της Ιταλίας έναντι 7 ευρώ.

Η αποκάλυψη αυτή, σύμφωνα με το ΠΑ.ΣΟ.Κ., έγινε μετά από ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ Ε.Ο.Τ. την Παρασκευή 11 Ιουλίου, ανακοίνωση την οποία η Ηγεσία του Ε.Ο.Τ. έσπευσε να διαψεύσει, ενώ από τις 14.7.2008 (σύμφωνα με δημοσίευση ιστοσελίδας) είχε ήδη δώσει Δελτίο Τύπου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Αθανάσιος Οικονόμου είχε ήδη στείλει επιστολή προς τους υπεύθυνους του περιοδικού για το οποίο έχει εγκριθεί διαφημιστική προβολή της Ελλάδας στο τεύχος Ιουλίου 2008 και το οποίο θα κυκλοφορούσε – σύμφωνα με τη δήλωσή του, ενώ είχε ήδη κυκλοφορήσει προ δεκαημέρου τουλάχιστον – με ειδική αφιέρωση στη χώρα μας, εκφράζοντας την έκπληξή του για το γεγονός και ζητώντας την άμεση απόσυρση του συγκεκριμένου χάρτη, διευκρινίζοντας πως σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν γίνει άμεσα, ο ΕΟΤ θα θεωρήσει άκυρη τη συμφωνία διαφημιστικής προβολής που σύναψε με το συγκεκριμένο περιοδικό.

  • Η Ηγεσία του Ε.Ο.Τ. διαψεύδει ότι δόθηκαν χρήματα για το χάρτη και αποποιείται της ευθύνης της, ενώ γνωρίζει και αποδέχεται στο Δελτίο Τύπου ότι έχει πληρώσει για τη διαφημιστική προβολή της χώρας το συγκεκριμένο περιοδικό το οποίο έχει ήδη κυκλοφορήσει,
  • Στο Δελτίο του Ε.Ο.Τ. δεν δίνεται καμία απάντηση για τις ευθύνες του Ε.Ο.Τ. στον έλεγχο πριν να κυκλοφορήσει το περιοδικό,
  • Η συγκεκριμένη “γκάφα” του Ε.Ο.Τ. και του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης έχει, δυστυχώς, εθνικές διαστάσεις,

Σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στις 18/7/2008, ο βουλευτής Αχαΐας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ερωτά τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρη Σπηλιωτόπουλο:

  1. Ποιος έχει την ευθύνη για τον ένθετο τουριστικό χάρτη που κυκλοφορεί σε περιοδικό στο οποίο πληρώνεται καταχώριση από το ελληνικό κράτος για την προβολή της χώρας μας, ενώ παράλληλα υπάρχει και ειδικό αφιέρωμα για τη χώρα μας;
  2. Πόσο κοστίζει στον ελληνικό λαό η καταχώριση στο συγκεκριμένο περιοδικό;
  3. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ο Ε.Ο.Τ. για τη διόρθωση του ολέθριου λάθους, δεδομένου ότι Ιταλοί τουρίστες έχουν ήδη στα χέρια τους το συγκεκριμένο περιοδικό, το οποίο πωλείται στην αγορά της Ιταλίας; Σε ποιες ενέργειες θα προβεί στις πύλες εισόδου της χώρας μας για Ιταλούς τουρίστες και κυρίως τα λιμάνια Πάτρας, Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας και τα αεροδρόμια της χώρας;
  4. Από πότε μέχρι πότε μοιραζόταν το συγκεκριμένο περιοδικό από τα Γραφεία του Ε.Ο.Τ. Ιταλίας; Έχει, σήμερα, αποσυρθεί;


Στις 23.7.2008, η κα `Αντζελα Γκερέκου, με την ιδιότητα της πολιτικής εκπροσώπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., για θέματα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, και ύστερα από επικοινωνία που πραγματοποίησε με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κ. Ανδρέα Λοβέρδο, Πολιτικό Εκπρόσωπο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για θέματα του υπουργείου Εξωτερικών, με επιστολή της προς τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρη Σπηλιωτόπουλου, του υπενθυμίζει το κείμενο της ερώτησης, χωρίς ωστόσο, μέχρι σήμερα, να υπάρχει καμία αντίδραση εκ μέρους του αρμόδιου Υπουργού. Αντιθέτως, η Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, όλες αυτές τις ημέρες, προσπαθεί να συγκαλύψει αυτό το σοβαρό γεγονός, υποβαθμίζοντας το.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ., όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση του, θεωρεί πως “το συγκεκριμένο σφάλμα του Ε.Ο.Τ., μέσω του γραφείου του στην Ιταλία, είναι ολέθριο για τα Εθνικά μας συμφέροντα, ειδικά όταν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών βρίσκονται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση για το ζήτημα της ονομασίας, και όταν ο Πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, προβαίνει διαρκώς σε προσβλητικές και προκλητικές ενέργειες, εις βάρος της χώρας μας”. Για όλα αυτά, ζητάει από τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης:

  • Nα δώσει σαφείς απαντήσεις για τους ακριβείς λόγους που προκάλεσαν αυτό το ολέθριο σφάλμα και βέβαια να ζητήσει τη διεξαγωγή σχετικής έρευνας.
  • Να ενημερώσει για τις ενέργειες που έχει προβεί, άλλά και για αυτές στις οποίες πρόκειται να προβεί από εδώ και στο εξής, ώστε να περιοριστούν το περισσότερο δυνατό, οι συνέπειες, δεδομένου του γεγονότος ότι το εν λόγω περιοδικό συνεχίζει να κυκλοφορεί στην αγορά της Ιταλίας, και βρίσκεται στα χέρια Ιταλών πολιτών, εν δυνάμει επισκεπτών της χώρας μας.
  • Να ζητήσει την άμεση παραίτηση του Προέδρου του ΕΟΤ.
  • Σε κάθε περίπτωση, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, φέρει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες, τις οποίες και οφείλει να αναλάβει εξολοκλήρου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024