Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕυρεία σύσκεψη για τον τουρισμό με τον πρωθυπουργό

Ευρεία σύσκεψη για τον τουρισμό με τον πρωθυπουργό

Η απλοποίηση των διαδικασιών στις τουριστικές επενδύσεις, καθώς και η δραστική μείωση των πιστοποιητικών που απαιτούνται, τέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης για τον τουρισμό που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή υπό την […]

Η απλοποίηση των διαδικασιών στις τουριστικές επενδύσεις, καθώς και η δραστική μείωση των πιστοποιητικών που απαιτούνται, τέθηκαν στο επίκεντρο<...> της σύσκεψης για τον τουρισμό που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου, με τη συμμετοχή των υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κυρίας Τίνας Μπιρμπίλη, Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκη, Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνου, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππα και Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Ι. Διαμαντίδη.

Η σύσκεψη είναι η πρώτη από μια σειρά που θα ακολουθήσει για την προετοιμασία των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού ενόψει της 19ης Τακτικής Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), η οποία αναμένεται να συνέλθει στις 4 Μαΐου. Όπως αναμένεται στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ ο πρωθυπουργός θα προβεί σε απολογισμό των πεπραγμένων στον τουρισμό το 2010, ενώ θα ανακοινώσει και τον προγραμματισμό της κυβέρνησης στον τομέα που έχει χαρακτηριστεί ο πλέον αναπτυξιακός στην ελληνική οικονομία.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν τα νομοσχέδια του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για την τουριστική κατοικία και την απλοποίηση των διαδικασιών για τις τουριστικές επενδύσεις, η πορεία του ΕΣΠΑ τουρισμού, αλλά και οι υποδομές στα λιμάνια και αεροδρόμια της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον του κ. Παπανδρέου για τα προγράμματα τουρισμού πόλεων (Athens Every Week, Θεσσαλονίκη: Σταυροδρόμι Πολιτισμών), ενώ τέθηκε επίσης σειρά προτάσεων, οι οποίες θα εξεταστούν και σε διμερείς ανά υπουργείο συνεργασίες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024