Τελευταία νέα
HomeΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕυρωπαίοι δημοσιογράφοι από 24 χώρες ανακαλύπτουν την Αιτωλοακαρνανία
Υπουργείο Τουρισμού

Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι από 24 χώρες ανακαλύπτουν την Αιτωλοακαρνανία

H uπουργός Τουρισμού ήταν ομιλήτρια στην εκδήλωση για το Διεθνές Συνέδριο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων στο Αγρίνιο. Καλωσόρισε τους δημοσιογράφους από 24 χώρες που βρέθηκαν στη χώρα για το συνέδριο και τους προσκάλεσε να ανακαλύψουν τις ομορφιές της περιοχής και να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους από την Ελλάδα στις χώρες τους.

Η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά χαιρέτισε στην επίσημη εκδήλωση για την έναρξη του διεθνούς συνεδρίου της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων στο Αγρίνιο, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ελληνικού Τμήματος της Ένωσης και με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού.

Η κα Κουντουρά καλωσόρισε τους δημοσιογράφους από 24 χώρες που βρίσκονται στη χώρα μας για το ετήσιο συνέδριο και τη γενική συνέλευσή τους και τους προσκάλεσε να ανακαλύψουν τις ομορφιές της περιοχής και να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους από την Ελλάδα στις χώρες τους.

Τόνισε τη σημαντική ευκαιρία που προσφέρει η διοργάνωση αυτή για την ανάδειξη και προβολή της Αιτωλοακαρνανίας και συνολικά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο εξωτερικό.

Η υπουργός επισήμανε ότι η Δυτική Ελλάδα, έχει μπει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη, επιτυγχάνοντας διψήφια αύξηση στις αφίξεις τα δύο τελευταία χρόνια. Μέσω της υλοποιούμενης εθνικής τουριστικής πολιτικής και μέσα από τη στενή συνεργασία με την περιφέρεια, τις τοπικές αρχές και όλους τους φορείς, προωθούνται και προβάλλονται δυναμικά ανερχόμενοι προορισμοί της καθώς και το μεγάλο εύρος των τουριστικών εμπειριών που προσφέρουν, έχοντας όλες τις προϋποθέσεις πλέον για συνεχή αύξηση του τουριστικού ρεύματος όλα τα επόμενα χρόνια.

Η υπουργός τόνισε ότι ο τουρισμός είναι τομέας υψηλής προτεραιότητας, και εξήρε τη συμβολή των συναρμόδιων υπουργών στο έργο για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Στην εκδήλωση παρέστη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο τέως υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Γιώργος Βαρεμένος, ο δήμαρχος της περιοχής των Βρυξελλών, κ. Χρήστος Δουλκερίδης, η πρώην υπουργός και πρώην ευρωβουλευτής κα Μαριέττα Γιαννάκου, και ο διεθνής πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (AEJ) Otmar Lahodynsky και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων κ. Πάνος Σόμπολος. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου, η πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων κα Σάγια Τσαουσίδου και η δημοσιογράφος κα Κική Παππά που παρουσίασε τα τουριστικά πλεονεκτήματα της Αιτωλοακαρνανίας.

15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024
09/07/2024
08/07/2024