Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & Προβολή«Εύσημα» από το Σωματείο Ξεναγών προς τη Δημοτική Αρχή Χανίων
Η επιστολή του Σωματείου Ξεναγών

«Εύσημα» από το Σωματείο Ξεναγών προς τη Δημοτική Αρχή Χανίων

Για τις παρεμβάσεις διευκόλυνσης της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στα μνημεία και στα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος

Επιστολή προς τον δήμαρχο Χανίων, κ. Μανώλη Σκουλάκη, απέστειλε το Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Θήρας, με την οποία εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς την Δημοτική Αρχή, συγχαίροντας τη ταυτόχρονα για τις παρεμβάσεις που υλοποιεί για τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στους χώρους των μνημείων και των σημείων υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος του Δήμου Χανίων, με αφορμή και την τοποθέτηση ράμπων για αναπηρικά καροτσάκια στους τάφους των Βενιζέλων.

Όπως τονίζεται στην επιστολή του Σωματείου Ξεναγών προς τομ δήμαρχο Χανίων “η ευαισθησία σας για τους λιγότερο τυχερούς επισκέπτες της πόλης, είχε ήδη φανεί πέρυσι με την τοποθέτηση και λειτουργία αναπηρικών τουαλετών στις δημόσιες τουαλέτες της παλιάς πόλης και  επιβεβαιώθηκε με. την τόσο μικρή αλλά και τόσο σημαντική επέμβαση φέτος. Η φροντίδα για τους ανάπηρους είναι πολιτισμός (…) Ευχόμαστε να συνεχίσετε να δουλεύετε με τον ίδιο τρόπο και να ακολουθήσουν το παράδειγμα σας και οι υπόλοιποι Δήμοι”.

Ολόκληρη η  επιστολή του  Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Θήρας,  αναφέρει τα εξής:

“Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά εσάς, την υπεύθυνη τουρισμού του Δήμου κα Μ. Κοκκινάκη όπως και τον ειδικό συνεργάτη σας κ. Ν. Ζορμπάκο, για την τοποθέτηση ράμπων για αναπηρικά καροτσάκια στους τάφους των Βενιζέλων, που ζητούσαμε χρόνια και παρά το ότι το κόστος του ήταν αμελητέο, δεν είχε γίνει παρά, τις συνεχόμενες παρακλήσεις μας.
Έτσι δε  θα βλέπουμε πια κοκκινίζοντας από στενοχώρια και ντροπή τους επισκέπτες με καροτσάκια και τους συνοδούς τους να κάνουν μια ώρα για να περάσουν τα δυο σκαλάκια που ποτέ ένας αρτιμελής επισκέπτης δεν έχει προσέξει.

Η ευαισθησία σας για τους λιγότερο τυχερούς επισκέπτες της πόλης, είχε ήδη φανεί πέρυσι με την τοποθέτηση και λειτουργία αναπηρικών τουαλετών στις δημόσιες τουαλέτες της παλιάς πόλης και  επιβεβαιώθηκε με. την τόσο μικρή αλλά και τόσο σημαντική επέμβαση φέτος. Η φροντίδα για τους ανάπηρους είναι πολιτισμός.

Είναι σημαντικό να δίνουμε άμεσες λύσεις σε ότι δεν κοστίζει και χρειάζεται μόνο καλή θέληση. ευχόμαστε να συνεχίσετε να δουλεύετε με τον ίδιο τρόπο και να ακολουθήσουν το παράδειγμα σας και οι υπόλοιποι Δήμοι.»

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024