Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΦ. Φόρτωμας: 'Η συνεχής κατάρτιση και επιμόρφωση των κατοίκων των νησιών είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης'
Τουριστική πολιτική

Φ. Φόρτωμας: 'Η συνεχής κατάρτιση και επιμόρφωση των κατοίκων των νησιών είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης'

O βουλευτής ζήτησε τη συνδρομή της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού στην κατάρτιση και επιμόρφωση των κατοίκων των μικρών νησιών σε θέματα που αφορούν στον τουρισμό, τις υποδομές και την τεχνολογία, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της φετινής τουριστικής χρονιάς.

Ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη μελών της ΔΕΕΠ και μελών των Δ.Σ των ΔΗΜ.ΤΟ Κυκλάδων, με θέμα τον τουρισμό, παρουσία της υφυπουργού Τουρισμού κας Σοφίας Ζαχαράκη και κατά την οποία αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την τουριστική περίοδο που ξεκινά και τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Τουρισμού.

Ο κ. Φόρτωμας συνεχάρη την ηγεσία του υπουργείου για τις μέχρι τώρα προσπάθειες προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό, αλλά και ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού, αναφέροντας ότι η Ελλάδα, παρά τις δυσκολίες της πανδημίας, συνεχίζει να βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών διεθνώς.

Στη συνέχεια, ο βουλευτής αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή επιτυχία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την καθιέρωση του Πράσινου Πιστοποιητικού, ενώ εξήρε τον προγραμματισμό των εμβολιασμών στα νησιά, μέσω του προγράμματος “Γαλάζια Ελευθερία”, μέσω του οποίου θα επιτευχθεί ο θωρακισμός των κατοίκων, ώστε να υποδεχθούν με ασφάλεια τους τουρίστες.

Περαιτέρω, ο κ. Φόρτωμας τόνισε ότι η χώρα μας επενδύοντας στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο γαστρονομικός, ο αθλητικός, ο ιαματικός κ.λπ., δύναται να προσφέρει μία μοναδική εμπειρία στον επισκέπτη, ανοίγοντας του μια μεγάλη βεντάλια μοναδικών επιλογών.

Τέλος, ο βουλευτής αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετώπισαν την προηγούμενη χρονιά τα μεγάλα νησιά που στηρίζονται σε μαζικές αφίξεις και στην κρουαζιέρα λόγω της πανδημίας, σε αντίθεση με τα μικρότερα νησιά, τα οποία δεν αντιμετώπισαν μεγάλα προβλήματα και ζήτησε τη συνδρομή της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού στην κατάρτιση και επιμόρφωση των κατοίκων των μικρών νησιών σε θέματα που αφορούν τον τουρισμό, τις υποδομές και την τεχνολογία, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της φετινής τουριστικής χρονιάς.

“Είμαι αισιόδοξος ότι η φετινή χρονιά θα κλείσει με θετικό πρόσημο για τον τουρισμό, εάν και η διαδικασία κρατήσεων θα λειτουργήσει με κρατήσεις τελευταίας στιγμής. Η συνεχής κατάρτιση και επιμόρφωση των κατοίκων των νησιών είναι προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Η προηγούμενη χρονιά μας έδωσε μια μεγάλη εμπειρία και εμείς από πλευράς Κυβέρνησης, έχουμε επενδύσει στη δημιουργία μιας ξεχωριστής καμπάνιας και ταυτόχρονα σε ένα πολύ δυναμικό πλάνο προβολής. Με χαμόγελο λοιπόν υποδεχόμαστε όλες τις προκλήσεις μεγάλες ή μικρές και δουλεύουμε σκληρά για την επίτευξη των στόχων” δήλωσε ο κ. Φόρτωμας.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/10/2023
29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023