Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίFedHATTA: Ανάγκη για Σύμφωνο Συνεργασίας που θα 'ξεκλειδώσει' τις τουριστικές ροές από τη Βραζιλία
Τουριστικά γραφεία

FedHATTA: Ανάγκη για Σύμφωνο Συνεργασίας που θα 'ξεκλειδώσει' τις τουριστικές ροές από τη Βραζιλία

Το βραζιλιάνικο καλοκαίρι διαρκεί από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο, μήνες κατά τους οποίους κατά κύριο λόγο ταξιδεύει ο μεγαλύτερος όγκος των επισκεπτών, το οποίο είναι ευνοϊκή παράμετρος για τη διεύρυνση της ελληνικής τουριστικής περιόδου.

Συνάντηση με την επικεφαλής του Εμπορικού Τμήματος και σύμβουλο της Πρεσβείας της Βραζιλίας στην Αθήνα, Lilian Duarte, πραγματοποίησαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας FedHATTA κ. Λύσανδρος Τσιλίδης και ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ κ. Νικόλας Κελαϊδίτης, προκειμένου να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος που σχετίζονται με τον τουρισμό μεταξύ των δύο χωρών.

Πέραν της αμοιβαίας διάθεσης για συνεργασία στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος των δύο χωρών, η συζήτηση στράφηκε στο υπαρκτό πρόβλημα έλλειψης Συμφώνου Τουριστικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βραζιλίας, το οποίο εάν υπήρχε θα απάλλασσε τους Βραζιλιάνους ταξιδιώτες από την επιβάρυνση ποσοστού 6,5% για κάθε ταξίδι προς τη χώρα μας, κάτι το οποίο δεν ισχύει προς άλλους προορισμούς.

Η αγορά της Βραζιλίας είναι μια μεγάλη τουριστική αγορά, πολλά υποσχόμενη, που χρειάζεται να τονωθεί για να υπάρξει η δυνατότητα στο άμεσο ή έμμεσο μέλλον να σημειώσει αυξητικές τάσεις αναφορικά με την εισερχόμενη ροή προς Ελλάδα. Άξιο να σημειωθεί είναι επίσης το γεγονός ότι το βραζιλιάνικο καλοκαίρι διαρκεί από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο, μήνες κατά τους οποίους κατά κύριο λόγο ταξιδεύει ο μεγαλύτερος όγκος των επισκεπτών, το οποίο είναι ευνοϊκή παράμετρος για τη διεύρυνση της τουριστικής μας περιόδου.

Για την ενίσχυση αυτής της ανερχόμενης για την χώρα μας τουριστικής αγοράς, είναι επιβεβλημένο να δοθεί προσοχή στην επίλυση των εκκρεμοτήτων από πλευράς Υπουργείου Τουρισμού και Υπουργείου Εξωτερικών, με κινήσεις που θα ξεμπλοκάρουν την ροή των τουριστών προς την Ελλάδα.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

31/05/2023
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023