Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΦωτιά οι τιμές στις τουριστικές περιοχές

Φωτιά οι τιμές στις τουριστικές περιοχές

Απλησίαστες είναι οι τιμές στα νησιά για τους εκδρομείς του καλοκαιριού, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από την τηλεόραση του ALPHA. Απαγορευτικές βρίσκουν τις τιμές στις παραλίες των νησιών οι παραθεριστές, καθώς αν θέλει κάποιος να νοικιάσει…

Απλησίαστες είναι οι τιμές στα νησιά για τους εκδρομείς του καλοκαιριού, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από την τηλεόραση<...> του ALPHA. Απαγορευτικές βρίσκουν τις τιμές στις παραλίες των νησιών οι παραθεριστές, καθώς αν θέλει κάποιος να νοικιάσει μια ομπρέλα, 2 ξαπλώστρες και ένα τραπεζάκι σε οργανωμένη παραλία θα πληρώσει στην Κρήτη 5 ευρώ, ενώ στην Κέρκυρα και τη Ρόδο 7 ευρώ. Από την άλλη, όσοι νοικιάζουν τις ομπρέλες στις παραλίες υποστηρίζουν πως οι τιμές είναι φθηνότερες από πέρσι και πως λόγω της χαμηλής ζήτησης θα αναγκαστούν να τις ρίξουν ακόμη περισσότερο. Επίσης, πολλά δημοσιεύματα εφημερίδων αναφέρουν ότι η επίσκεψη σε μια οργανωμένη παραλία της Αττικής για μια οικογένεια μπορεί να φθάσει και τα 50 ευρώ.

Απελπισμένοι από τη χαμηλή τουριστική κίνηση δηλώνουν και αρκετοί ιδιοκτήτες εστιατορίων στις περιοχές αυτές. Σύμφωνα με ιδιοκτήτη ταβέρνας στην Κέρκυρα συγκριτικά με πέρσι η κίνηση είναι μειωμένη κατά 32%.

Πάντως για μια χωριάτικη σαλάτα ο καταναλωτής θα πληρώσει στην Κρήτη 3 ευρώ, στην Κέρκυρα 4,50 ευρώ και στη Ρόδο 3 με 4 ευρώ. Ενώ για μια μερίδα καλαμαράκια θα πληρώσει στην Κρήτη 5 ευρώ στην Κέρκυρα 4,50 ευρώ, ενώ στη Ρόδο 7 ευρώ. Για τηγανιτές πατάτες ο καταναλωτής θα πληρώσει στην Κρήτη 1,5 ευρώ στην Κέρκυρα 1,90 με 2,10 ευρώ ενώ στη Ρόδο 2 με 3 ευρώ. Η μπίρα και στα τρία νησιά κοστίζει 2 ευρώ, όπως λένε όμως οι ιδιοκτήτες εστιατορίων στη Ρόδο μερικές φορές υπάρχουν αρκετά μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές, γεγονός που κάνει ακόμα πιο σκεφτικούς τους τουρίστες, έλληνες και ξένους, για το αν οι τιμές είναι οι σωστές που πρέπει να πληρώσουν και αν ανταποκρίνονται στα προϊόντα που αγοράζουν.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023