Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓ. Παπανδρέου: Το τουριστικό προϊόν πρέπει να συνδέεται με την περιφέρεια
Ομιλία του πρωθυπουργού στην Κέρκυρα

Γ. Παπανδρέου: Το τουριστικό προϊόν πρέπει να συνδέεται με την περιφέρεια

“Για τα νησιά του Ιονίου γνωρίζουμε ότι ο τουρισμός αποτελεί βασική πηγή εισοδημάτων. Όμως, δυστυχώς, μετά από δεκαετίες με ένα μοντέλο παρωχημένο, που έχει φτάσει στα όριά του. Μας έχουν ξεπεράσει ακόμα και γειτονικές χώρες”, δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος…

“Για τα νησιά του Ιονίου γνωρίζουμε ότι ο τουρισμός αποτελεί βασική πηγή εισοδημάτων. Όμως, δυστυχώς, μετά από δεκαετίες με ένα μοντέλο παρωχημένο, που<...> έχει φτάσει στα όριά του. Μας έχουν ξεπεράσει ακόμα και γειτονικές χώρες”, δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου κατα΄την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κέρκυρα.

“Ο στόχος μας είναι το τουριστικό προϊόν να συνδέεται με την περιφέρεια και αυτή είναι η έννοια της περιφέρειας και της περιφερειακής ανάπτυξης. Είναι η αγροτική ανάπτυξη. Είναι η τουριστική ανάπτυξη. Είναι η εκπαίδευση. Είναι οι υπηρεσίες πρόνοιας, είναι η Πολεοδομία, είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δεν είναι μόνο του το τουριστικό προϊόν. Το τουριστικό προϊόν είναι μέρος ολόκληρου του πολιτισμού και του αναπτυξιακού προτύπου της περιοχής.

Γι`αυτό ακριβώς συνδέουμε μέσα από την αποκέντρωση όλους αυτούς τους τομείς, και μαζί με τη βοήθεια της Κυβέρνησης, όπου χρειάζεται, είναι αυτονόητο, όμως χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς μεσάζοντες της εξουσίας εμείς θα στηρίξουμε αυτή την ανάπτυξη της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Έχετε την τύχη εδώ στην Κέρκυρα, αλλά και σε ολόκληρο το Ιόνιο να ζείτε σε μια από τις ομορφότερες περιοχές όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά σίγουρα της Ευρώπης και του κόσμου. Γνωρίζω τα προβλήματα. Γνωρίζω επίσης ότι περνάτε κι εσείς, όπως και ολόκληρος ο Ελληνικός λαός, μια δύσκολη περίοδο.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαστε εδώ, για να είμαστε δίπλα σας, για να στηρίξουμε και τις πρωτοβουλίες σας, είμαστε εδώ για το έργο και όχι για τα λόγια. Από την ανάγκη του χωροταξικού σχεδιασμού, τη διαχείριση των απορριμμάτων, τα επιμέρους προβλήματα σε κάθε νησί, την αγροτική παραγωγή.

Την ανάγκη να αναβαθμίσουμε και να συνδέσουμε τον τουρισμό μεταξύ των νησιών μας. Τις ελλείψεις του προσωπικού στα νοσοκομεία, που όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας και τον Υπουργό που ήταν εδώ, θα αντιμετωπιστεί άμεσα. Δράσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας από τον ΟΑΕΔ και το Υπουργείο Εργασίας. Όλα αυτά βεβαίως συνδεδεμένα με την αξιοποίηση των δικών σας συγκριτικών πλεονεκτημάτων.

Γι`αυτό βρέθηκαν σήμερα οι υπουργοί εδώ, όχι μόνο να ακούσουν, αλλά να συνεργαστούν μαζί σας. Γι` αυτό και το ΠΑΣΟΚ είναι ένα ζωντανό Κίνημα. Δεν είναι ένα Κίνημα το οποίο λειτουργεί πελατειακά ή αυταρχικά. Είμαστε εδώ για να συνδιαμορφώσουμε το αύριο. Είμαστε εδώ για να δώσουμε δύναμη σε εσάς, να μπορείτε εσείς να διαμορφώσετε το δικό σας αύριο, το δικό σας όραμα.

Γι`αυτό πρέπει να δώσουμε τη μάχη, τη μάχη μαζί για ένα καλύτερο αύριο. Καλύτερο αύριο για την Κέρκυρα, καλύτερο αύριο για την Κεφαλονιά, καλύτερο αύριο για την Ιθάκη, τη Ζάκυνθο, τη Λευκάδα, τους Παξούς”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024