Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓ. Προβόπουλος: Νέα δεδομένα στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού
9ο Συνέδριο ΣΕΤΕ

Γ. Προβόπουλος: Νέα δεδομένα στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού

“Η τουριστική ανάπτυξη στηρίχθηκε σε δεδομένα που δεν υπάρχουν πια και σε πολιτικές που δεν είναι πλέον εφαρμόσιμες. Πρέπει συνεπώς και εδώ να επανεξετάσουμε την πορεία μας και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του κλάδου, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα”. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του…

“Η τουριστική ανάπτυξη στηρίχθηκε σε δεδομένα που δεν υπάρχουν πια και σε πολιτικές που δεν είναι πλέον εφαρμόσιμες. Πρέπει συνεπώς και εδώ να επανεξετάσουμε<...> την πορεία μας και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του κλάδου, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα”. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γεώργιος Α. Προβόπουλος, κατά το καθιερωμένο εναρκτήριο δείπνο του συνεδρίου του ΣΕΤΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Προβόπουλο στα νέα δεδομένα περιλαμβάνονται ο σταθερά εντεινόμενος ανταγωνισμός τόσο από τους παραδοσιακούς όσο και από τους νέους ανταγωνιστές μας, η μείωση των εισπράξεων από ταξιδιωτικές υπηρεσίες η οποία οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στη μείωση της δαπάνης ανά επισκέπτη και της μέσης διάρκειας παραμονής, η διαφαινόμενη σταδιακή αλλαγή στη σύνθεση των επισκεπτών μας, η ταχεία ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς κρουαζιέρας, και η χρηματοδότηση του τουρισμού από εθνικούς πόρους η οποία θα είναι εκ των πραγμάτων περιορισμένη τα επόμενα χρόνια, καθώς η εγχώρια αποταμίευση παραμένει πολύ χαμηλή και ο τραπεζικός δανεισμός θα είναι σχετικά συμπιεσμένος υπό τις παρούσες συνθήκες ρευστότητας.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Γεώργιου Προβόπουλου εδώ

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024