Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓΕΠΟΕΤ: Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών εργαζόμενων στα τουριστικά γραφεία και λεωφορεία
Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού

ΓΕΠΟΕΤ: Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών εργαζόμενων στα τουριστικά γραφεία και λεωφορεία

Την υπόσχεση ότι το μέτρο του προγράμματος επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών των υπαλλήλων στα ξενοδοχεία θα επεκταθεί και στους εποχικούς και μη εργαζόμενους, των κλάδων των τουριστικών γραφείων και των λεωφορείων, από την προσεχή τουριστική σεζόν, έλαβε η ΓΕΠΟΕΤ από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ. Η χθεσινή συνάντηση έγινε κατόπιν…

Την υπόσχεση ότι το μέτρο του προγράμματος επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών των υπαλλήλων στα ξενοδοχεία θα επεκταθεί και στους εποχικούς και μη<...> εργαζόμενους, των κλάδων των τουριστικών γραφείων και των λεωφορείων, από την προσεχή τουριστική σεζόν, έλαβε η ΓΕΠΟΕΤ από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ. Η χθεσινή συνάντηση έγινε κατόπιν προσκλήσεως του διοικητή του οργανισμού κ. Ηλία Κικίλια.

Στο πλαίσιο της συζήτησης στην οποία συμμετείχε επιτροπή της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού απεκλείσθη η ισχύς του παραπάνω αναφερόμενου μέτρου αναδρομικά από το 2010. Ταυτόχρονα ο ΟΑΕΔ γνωστοποίησε στην ΓΕΠΟΕΤ ότι ο Οργανισμός βρίσκεται σε διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να ολοκληρωθεί νομοσχέδιο-μαμούθ με σκοπό την με προϋποθέσεις στήριξη της απασχόλησης μέσω 12μηνης επιδότησης του 50% των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων. Πρόκειται για νομοθέτημα τη χρήση του οποίου θα μπορούσε να κάνει άμεσα και ο τουριστικός κλάδος.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΓΕΠΟΕΤ, κ. Μάριος Τριβυζάς, η αναφερόμενη συνάντηση αποτελεί ένα πολύ θετικό βήμα για τα μέλη της Ομοσπονδίας, τα οποία είχαν μέχρι τώρα εξαιρεθεί από τα μέτρα του ΟΑΕΔ για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας και την στήριξη της απασχόλησης στον τουριστικό κλάδο, καθώς και την τόνωση της δραστηριότητάς του.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024