Τελευταία νέα
HomeΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΓευστική παρουσία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων σε έκθεση στη Ρόδο
Γαστρονομία

Γευστική παρουσία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων σε έκθεση στη Ρόδο

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων συμμετείχε στην 49η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής.

Στην 49η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής, συμμετείχε με δικό της περίπτερο η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, από τις 12 έως 24 Αυγούστου 2014. Η Λέσχη, όλες τις ημέρες κατάφερε να “παντρέψει” γαστρονομικά τα νησιά του Νότιου Αιγαίου και να δείξει στους επισκέπτες τα μυστικά της καλής κουζίνας με αυθετικές γεύσεις. Καθημερινά οι Αρχιμάγειροι με παρουσία και έργο εντυπωσίαζαν είτε με τις καλλιτεχνικές δημιουργίες, όπως τα σκαλίσματα του κ. Μιχάλη Γιαλούση σε καρπούζια και κολοκύθες είτε με τα μαγειρέματα των συναδέλφων με υλικά από παραγωγούς που συμμετείχαν επίσης με περίπτερο στην έκθεση. Ενδεικτικά αναφέρονται εδέσματα που παρασκευάστηκαν και προσφέρθηκαν στον κόσμο που καθημερινά επισκέφθηκε το περίπτερο:

 • Φρέσκα ζυμαρικά από τους Αλευρόμυλους Διμυλιάς πασπαλισμένα με το παραδοσιακό τυρί Κάσου “σιτάκα”.
 • Ροδίτικη λαδόπιτα τυλιγμένη με γραβιέρα Νάξου
 • Κρασοτύρι της Κω με τοματάκι γλυκό παραδοσιακό του νησιού.
 • Λαυράκι καπνιστό Καλύμνου με φρέσκα ζυμαρικά Ρόδου, το παραδοσιακό “τσιμπιτό” μακαρόνι.
 • Βουβαλίσιο βούτυρο με πληγούρι και βουβαλίσιο τυρί.
 • Κους κους με Ροδίτικο πληγούρι.
 • Καραβόλους Ροδίτικους Διμυλιάς με κρασί της CAIR και δενδρολίβανο καθώς και άλλα αρωματικά της Δωδεκανησιακής φύσης.
 • Τοματάκι Σαντορίνης πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί από τ’Αφάντου.
 • Πατάτες Νάξου σε ροδέλες τηγανισμένες σε καφτό ελαιόλαδο και πασπαλισμένες με φρέσκια ρίγανη.

Και λίγα γλυκίσματα ενδεικτικά:

 • Ακούμια (λουκουμάδες από ρύζι γλασέ) από τη Σύμη, προσφέρονται παραδοσιακά στους γάμους.
 • Παραλαγές Ροδίτικης λαδόπιτας πχ τηγανιτές με θυμαρίσιο μέλι της “Ρω” από το Βιωματικό κέντρο Αγροτικής Κληρονομιάς Νοτίου Αιγαίου.
 • Παραδοσιακό μελεκούνι, το οποίο παρασκεύασαν επί τόπου και το πρόσφεραν στον κόσμο.

Ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, κ. Νίκος Χριστοφόρου, ευχαρίστησε τους Αρχιμάγειρες που συμμετείχαν με προθυμία και καλή παρουσία, παρά την υψηλή τουριστική περίοδο και τις πιεστικές επαγγελματικές υποχρεώσεις τους στα ξενοδοχεία όπου εργάζοναι, ευχαρίστησε δε ιδιαίτερα τη διοίκηση και ιδιοκτησία κάθε ξενοδοχείου που στήριξε τη διοργάνωση της έκθεσης, έμπρακτα με τη συμμετοχή του chef του. “Είναι γεγονός ότι η εθελοντική παρουσία και το μεγάλο έργο των μελών της Λέσχης Αρχιμαγείρων, τα τελευταία χρόνια έφερε κυριολεκτικά το Αιγαίο στο πιάτο μας και στήριξε ουσιαστικά τον πρωτογενή τομέα, τους παραγωγούς και καλλιεργητές, με φαντασία και γνώση με εκπαίδευση του κοινού και των επαγγελματιών, με εμπλουτισμό των γευστικών προτάσεων και ανανέωση των μενού στους μπουφέδες των ξενοδοχείων, ορίζοντας τη γεύση στους βασικούς παράγοντες ζήτησης των νησιών και ικανοποίησης των επισκεπτών”, δήλωσε.

Βίκυ Καραντζαβέλου
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/07/2024
23/07/2024
22/07/2024
19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024