Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓια προχειρότητα στις δράσεις προσέλκυσης ξένων επενδυτών στον τομέα του τουρισμού κάνει λόγο ο Κατσιφάρας

Για προχειρότητα στις δράσεις προσέλκυσης ξένων επενδυτών στον τομέα του τουρισμού κάνει λόγο ο Κατσιφάρας

Για προχειρότητα στην ανάληψη πρωτοβουλιών για προσέλκυση ξένων επενδύσεων στον τομέα του Τουρισμού κάνει λόγο σε ερώτηση, που κατέθεσε στη Βουλή χτεςο βουλευτής Αχαΐας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Απόστολος Κατσιφάρας, προς […]

Για προχειρότητα στην ανάληψη πρωτοβουλιών για προσέλκυση ξένων επενδύσεων στον τομέα του Τουρισμού κάνει λόγο σε ερώτηση, που κατέθεσε στη Βουλή χτες<...>ο βουλευτής Αχαΐας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Απόστολος Κατσιφάρας, προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιώργο Αλογοσκούφη και Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ειδικότερα, στην ερώτηση του ο κ. Κατσιφάρας ανέφερε τα ακόλουθα:

“Την ίδια στιγμή που το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης ανακοινώνει την ανάθεση διοργάνωσης φόρουμ στο εξωτερικό με σκοπό την προώθηση τουριστικών επενδύσεων στην Ελλάδα, υπάρχει σύγχυση από τις πληροφορίες που δίδονται μέσω της ιστοσελίδας του Ε.Ο.Τ., κυρίως στην αγγλική γλώσσα, και συγκεκριμένα στην ενότητα ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, όπου αναφέρονται όλοι οι κατά καιρούς αναπτυξιακοί Νόμοι που αφορούν επενδύσεις, όπως ο Νόμος του 1998, του 2004 κ.ά., με συνέπεια οι υποψήφιοι επενδυτές να μην γνωρίζουν τι τελικά ισχύει σήμερα στην Ελλάδα.

Οι πληροφορίες που δίδονται αφορούν προηγούμενους νόμους, διατάξεις των οποίων δεν βρίσκονται σε ισχύ, ενώ ο τελευταίος Αναπτυξιακός Νόμος είναι ανύπαρκτος, με συνέπεια να μην μπορεί να ενημερωθεί σωστά ο υποψήφιος επενδυτής.

Ταυτόχρονα, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, σε συνέντευξη τύπου στις 19 Μαρτίου 2005, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για επενδύσεις που αφορούν τον τουρισμό, είχε αναφέρει: “Αυτό που θα βοηθήσει είναι αυτό που σε λίγες μέρες να είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε. Η πάταξη της γραφειοκρατίας και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μία απόφαση που θα ξεκαθαρίζει τα πράγματα, με απώτερο στόχο να μην ταλαιπωρούνται οι μεγάλοι επενδυτές, όπως γινόταν στο παρελθόν και οι εκκρεμότητες στις οποίες αναφέρθηκα πρωτύτερα. Η υιοθέτηση της αρχής του one stop shop για τις μεγάλες επενδύσεις, σε συνέργια και με τα συναρμόδια Υπουργεία”.

Επειδή η προσπάθεια αυτή του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, για την προβολή της χώρας μας ως χώρας φιλικής για νέες επενδύσεις, κινδυνεύει να χαρακτηριστεί από προχειρότητα, τόσο λόγω της ελλιπούς και πολλές φορές λανθασμένης πληροφόρησης, όσο και λόγω εξαγγελιών που, παρ` ότι έχει περάσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα από την ανακοίνωσή τους, ακόμα δεν έχουν δρομολογηθεί, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:


  1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης για την προσέλκυση ξένων επενδυτών στη χώρα μας και πιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης;

  2. Η εξαγγελία για υιοθέτηση της αρχής του one stop shop για τις μεγάλες επενδύσεις, η οποία έχει γίνει πριν από αρκετούς μήνες από τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, πρόκειται να υλοποιηθεί και πότε; Υπάρχει προετοιμασία ή είναι μια εξαγγελία ακόμα;

  3. Ποια είναι τα μέχρι σήμερα επίσημα στοιχεία που αφορούν εγκεκριμένες τουριστικές επενδύσεις, με βάση το νέο αναπτυξιακό Νόμο; παρακαλώ να κατατεθούν τα στοιχεία ανά περιφέρεια.
  4. Ποια μέτρα πρόκειται να λάβουν οι συναρμόδιοι Υπουργοί για την άμεση και πλήρη ενημέρωση των επενδυτών;
  5. Πώς έγινε η ανάθεση της σχετικής οργάνωσης προσέλκυσης επενδύσεων, πόσο κόστισε και ποια διαδικασία ακολουθήθηκε για την ανάθεση;”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024