Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςHAPCO: Να ανακοινωθούν άμεσα τα υγειονομικά πρωτόκολλα της αγοράς MICE, με ισχύ τουλάχιστον ενός έτους
MICE

HAPCO: Να ανακοινωθούν άμεσα τα υγειονομικά πρωτόκολλα της αγοράς MICE, με ισχύ τουλάχιστον ενός έτους

Τη στιγμή που ανταγωνιστικοί προορισμοί έχουν ήδη ανακοινώσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα για το άνοιγμα των συνεδρίων και εκδηλώσεων και την ενεργοποίηση της συνεδριακής αγοράς, η Ελλάδα ακόμα 'προετοιμάζει' τα πρωτόκολλα για προγραμματισμένες σημαντικές εκδηλώσεις τους επόμενους μήνες, τονίζει ο HAPCO.

“Βρισκόμαστε μόλις τρεις ημέρες πριν το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα και ακόμα δεν είναι γνωστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα αφορούν στην επανέναρξη και λειτουργία σημαντικών συνεδρίων και εκδηλώσεων, ήδη προγραμματισμένων για τους επόμενους μήνες στη χώρα μας. Την ίδια ώρα ανταγωνιστικοί προορισμοί ανακοινώνουν μέσω των κλαδικών φορέων τους, αλλά και μέσω κυβερνητικών ανακοινώσεων, την επανέναρξη των συνεδρίων, παρέχουν προνόμια στους οργανωτές συνεδρίων, ενώ άλλες χώρες ήδη φιλοξενούν επιτυχημένα υβριδικά συνέδρια και εκδηλώσεις”. Αυτά σημειώνει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO.

Κατόπιν μελέτης και παρακολούθησης των πρακτικών άλλων χωρών, ο HAPCO & DES από τις 23 Μαρτίου 2021 έχει καταθέσει στο Υπουργείο Τουρισμού αναλυτική ανανεωμένη πρόταση για τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα του Συνεδριακού Τουρισμού, αλλά δεν έχουν εγκριθεί.

Τα πλεονεκτήματα του Συνεδριακού Τουρισμού είναι πολλά και προκειμένου να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος, ο HAPCO & DES ζητά να ανακοινωθούν άμεσα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με ισχύ τουλάχιστον ενός έτους, για να κατορθώσει η Ελλάδα να προσελκύσει συνέδρια και εκδηλώσεις και να ανταγωνιστεί χώρες, όπως: Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Τουρκία κ.ά.

“H όποια καθυστέρηση ενεργοποίησης των συνεδρίων δημιουργεί ουσιαστικό πρόβλημα βιωσιμότητας στον κλάδο του Επαγγελματικού και Συνεδριακού Τουρισμού και επηρεάζει αρνητικά την εικόνα της χώρας ως ασφαλή προορισμό για τη φιλοξενία συνεδρίων, ενώ ως τώρα αναφέρεται διεθνώς ως θετικό case study για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και της επιτυχημένης φιλοξενίας υβριδικών συνεδρίων. Επιπλέον, ‘σβήνει’ την Ελλάδα από το χάρτη των πιθανών προορισμών για φιλοξενία διεθνών συνεδρίων για την επόμενη πενταετία, όταν ανταγωνιστικοί προορισμοί συνεχώς προβάλλουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματά τους ως συνεδριακοί προορισμοί στην μετά Covid εποχή!”, σημειώνει ο Σύνδεσμος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024