Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςHAPCO: Συνοχή, ευελιξία και αποφασιστικότητα τα κύρια εργαλεία για τη διαχείριση της κρίσης
MICE

HAPCO: Συνοχή, ευελιξία και αποφασιστικότητα τα κύρια εργαλεία για τη διαχείριση της κρίσης

Σε επιστολή του προς τα μέλη του ο HAPCO αναφέρει ότι έχει στείλει σε ΕΟΦ και ΣΦΕΕ αίτημα για την άρση των περιορισμών που υπάρχουν στην εποχικότητα και τους προορισμούς, ώσπου να περάσει η δύσκολη περίοδος που διανύουμε.

Έκκληση στα μέλη του να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών για αυτοπεριορισμό και προσαρμογή του τρόπου εργασίας στις ασυνήθιστες συνθήκες, με στόχο να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, και γενικότερα για την προάσπιση της δημόσιας υγείας απευθύνει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών ΣυνεδρίωνHAPCO. Ακόμη, αναφέρει ότι έχει προχωρήσει σε δημόσια ανακοίνωση, αναφέροντας επιπλέον αιτήματα προς τα αρμόδια υπουργεία που αφορούν σε δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος αυτήν την περίοδο.

Η επιστολή προς τα μέλη:

“Αγαπητά μέλη καλησπέρα σας,

Όπως γνωρίζετε στις αρχές Μαρτίου, το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση αναστολής συνεδρίων για 4 εβδομάδες, η οποία θα επαναξιολογηθεί πριν τη λήξη της και όπως όλα δείχνουν, το πιθανότερο είναι να παραταθεί, χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει το χρονικό όριο.

Η κατάσταση που βιώνουμε και βιώνετε, σε συνδυασμό με τον κατακλυσμό πληροφοριών των οποίων είμαστε όλοι αποδέκτες, έχει δημιουργήσει ένα κλίμα αβεβαιότητας παγκοσμίως. Συνοχή, ευελιξία και αποφασιστικότητα ας είναι τα κύρια εργαλεία μας για τη διαχείριση αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης, που πλήττει αφενός την Υγεία όλων και αφετέρου την παγκόσμια οικονομία σε όλα τα επίπεδα και ειδικά την χώρα μας που ο μεγαλύτερος μοχλός της οικονομίας της είναι ο τουρισμός (συνεδριακός, επαγγελματικός και αναψυχής).

Όλοι εμείς που υπηρετούμε τον τουρισμό στη χώρα μας, είτε ως επαγγελματίες οργανωτές συνεδρίων και εκδηλώσεων, είτε ως ξενοδοχεία, συνεδριακά κέντρα, εταιρείες κατασκευών, οπτικοακουστικών, αεροπορικές εταιρείες και εταιρείες μεταφορών και όλα τα επαγγέλματα, που συνδέονται και υποστηρίζουν τον κλάδο, βρισκόμαστε σε μια περίοδο διαχείρισης έντονης κρίσης, αλλά πρέπει πάνω από όλα να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία και να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας.

Σας παρακαλούμε να ακολουθήσετε τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών για αυτοπεριορισμό και προσαρμογή του τρόπου εργασίας στις ασυνήθιστες συνθήκες, με στόχο να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, και γενικότερα για την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Ο HAPCO εκπροσωπώντας τα μέλη του και αναγνωρίζοντας ότι, οι επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολοι, έστειλε επιστολή στον ΕΟΦ και στον ΣΦΕΕ με αίτημα την άρση των περιορισμών που υπάρχουν στην εποχικότητα και στους προορισμούς, ώσπου να περάσει η δύσκολη περίοδος που διανύουμε. Επιπλέον, έχει προχωρήσει σε δημόσια ανακοίνωση, αναφέροντας επιπλέον αιτήματα προς τα αρμόδια Υπουργεία που αφορούν σε δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας αυτή την δύσκολη περίοδο.

Επίσης, βρισκόμαστε σε στενή επικοινωνία με όλους του φορείς (ΣΕΤΕ, ΗΑΤΤΑ, FedHATTA κλπ) προκειμένου να τους ενημερώνουμε για τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας, έτσι ώστε αρχικά να καταγράφονται, αλλά και να είμαστε έτοιμοι για την αντιμετώπισή τους την επόμενη ημέρα.

Σε αυτή την κατεύθυνση, σας παρακαλούμε θερμά να μας ενημερώσετε εκτός από τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε και για τα στοιχεία ακυρώσεων/αναβολών που αφορούν στα συνέδριά σας.

Στόχος μας είναι πάντα σε αυτήμ την κρίσιμη περίοδο να παραμείνουμε ενωμένοι.

Σας ευχαριστούμε θερμά για το χρόνο σας και αναμένουμε νεότερά σας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024