Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίHATTA: Ανεπαρκής η προθεσμία για υποβολή προτάσεων για το Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών

HATTA: Ανεπαρκής η προθεσμία για υποβολή προτάσεων για το Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών

Παράταση της προθεσμίας για την υποβολή προτάσεων για το Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών για ένα τουλάχιστον μήνα αιτείται ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (HATTA) ώστε να μπορέσουν […]

Παράταση της προθεσμίας για την υποβολή προτάσεων για το Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών<.> για ένα τουλάχιστον μήνα αιτείται ο Σύνδεσμος<...> των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (HATTA<.>) ώστε να μπορέσουν να συνταχθούν εμπεριστατωμένες μελέτες για το σημαντικό αυτό έργο.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή που απέστειλε προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκο Χριστοδουλάκη ο HATTA εκφράζει την ικανοποίησή του για την μεθόδευση της υλοποίησης του Συνεδριακού Κέντρου της Αθήνας στο κτιριακό χώρο του Ανατολικού Αεροσταθμού Ελληνικού. Υπενθυμίζει παράλληλα, ότι αφενός η αναγκαιότητα της δημιουργίας του έργου αποτελούσε πάγια θέση του κλάδου και του Συνδέσμου και αφετέρου ότι η συγκεκριμένη θέση που επιλέχθηκε έχει υποδειχτεί από τον ΗΑΤΤΑ εδώ και πολύ καιρό.

Ωστόσο, ο ΗΑΤΤΑ στην σχετική επιστολή του παρατηρεί ότι:

α) Βάσει μελέτης, βασισμένης στην εμπειρία άλλων χωρών, το έργο θα πρέπει να είναι πολλαπλών χρήσεων, να έχει δηλαδή τη δυνατότητα φιλοξενίας, πέραν των συνεδρίων, και άλλων εκδηλώσεων, όπως εκθέσεις, συνέδρια, πολιτιστικές διοργανώσεις κ.λπ.

β) Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος και την σημασία της επένδυσης η προθεσμία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος, εντός 40 περίπου εργάσιμων ημερών, θεωρείται πρακτικά ανεπαρκής για την περάτωση εμπεριστατωμένης μελέτης και την υποβολή σχετικής πρότασης, με αποτέλεσμα να λειτουργήσει ανασταλτικά σε πιθανούς ενδιαφερόμενους σοβαρούς επενδυτές.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/05/2023
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023
23/05/2023
22/05/2023