Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίHATTA: Ο αποκλεισμός της χώρας πλήττει τον τουρισμό
Σεβασμός στους παραγωγικούς κλάδους

HATTA: Ο αποκλεισμός της χώρας πλήττει τον τουρισμό

Ο ελληνικός τουρισμός πλήττεται άλλη μια φορά από τον αποκλεισμό των οδικών αρτηριών της χώρας που έχουν προκαλέσει οι αγροτικές κινητοποιήσεις. “Πέραν των καθημερινών πρακτικών προβλημάτων πλήττεται η εικόνα της χώρας μας στις διεθνείς τουριστικές αγορές. Ήδη έχουν δημιουργηθεί σοβαρές ανωμαλίες και..

Ο ελληνικός τουρισμός πλήττεται άλλη μια φορά από τον αποκλεισμό των οδικών αρτηριών της χώρας που έχουν προκαλέσει οι αγροτικές<...> κινητοποιήσεις. “Πέραν των καθημερινών πρακτικών προβλημάτων πλήττεται η εικόνα της χώρας μας στις διεθνείς τουριστικές αγορές. Ήδη έχουν δημιουργηθεί σοβαρές ανωμαλίες και ακυρώσεις δρομολογίων, εκδρομικών προγραμμάτων σχολικών μετακινήσεων κ.λπ. Κάθε μέρα νέες ακυρώσεις κρατήσεων έρχονται από το εξωτερικό”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο HATTA.

“Μετά την εξαιρετικά δύσκολη τουριστική χρονιά που αντιμετωπίσαμε το 2009, με αποτέλεσμα να μειωθεί ο ελληνικός τουρισμός (αφίξεις την περίοδο Ιαν-Νοεμ 2009) κατά 7,8 % και οι συναλλαγματικές εισπράξεις (την περίοδο Ιαν-Οκτ 2009), 11,4%, είναι ανάγκη να καταβληθεί εθνική προσπάθεια για αντιστροφή των δυσμενών μεγεθών και ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού.

Το δικαίωμα ενός κλάδου σε κινητοποιήσεις είναι απόλυτα σεβαστό, θα πρέπει όμως να υπάρχει ανάλογος σεβασμός και στους άλλους παραγωγικούς κλάδους”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024