Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαHATTA: Ο τουρισμός εκπέμπει S.O.S.
Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στον Πειραιά

HATTA: Ο τουρισμός εκπέμπει S.O.S.

“Η χώρα μας και ο ελληνικός τουρισμός αιφνιδιάζονται κάθε μέρα από απεργίες και καταλήψεις. Με την απεργία/κατάληψη στο λιμάνι του Πειραιά (χθες) ξεπεράστηκε πραγματικά κάθε διαχειρίσιμο από τον κλάδο μας όριο!”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΗΑΤΤΑ….

“Η χώρα μας και ο ελληνικός τουρισμός αιφνιδιάζονται κάθε μέρα από απεργίες και καταλήψεις. Με την απεργία/κατάληψη στο λιμάνι του Πειραιά<...> (χθες) ξεπεράστηκε πραγματικά κάθε διαχειρίσιμο από τον κλάδο μας όριο!”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΗΑΤΤΑ.

“Τον τελευταίο καιρό, τα τουριστικά γραφεία της χώρας, όπως και οι λοιποί συντελεστές του ελληνικού τουρισμού, αγωνίζονται να κρατήσουν όρθιο τον τουρισμό μας, και το μόνο που τελικά συμβαίνει είναι να βλέπουν την Πολιτεία να παρακολουθεί αμέτοχη τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους και, όχι μόνο να μην παρέχει την αυτονόητη συμπαράσταση και έμπρακτη συνδρομή που θα περίμενε κανείς σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, όσο αυτή που διανύουμε, αλλά αντίθετα να επιτρέπει τη διαιώνιση ενός απίστευτου χάους στο σύνολο της χώρας και τις περισσότερες μέρες στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Η παρακώλυση συγκοινωνιών έχει γίνει πια καθημερινό φαινόμενο, το οποίο δεν εμποδίζεται ποτέ και για το οποίο δεν τιμωρείται κανείς.

Τα τουριστικά γραφεία δεν μπορούν πλέον να σχεδιάσουν κανένα τουριστικό πακέτο για την Ελλάδα και να έχουν τη σιγουριά ότι θα μπορέσουν και να το εκτελέσουν όπως το έχουν προγραμματίσει. Η μη εκτέλεση, όμως, ή η πλημμελής εκτέλεση ενός τουριστικού πακέτου, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή και την Ελληνική νομοθεσία, επιφέρει κυρώσεις -τόσο διοικητικής όσο και οικονομικής φύσεως- για τα γραφεία. Ήδη ο κλάδος αντιμετωπίζει τεράστιες οικονομικές υποχρεώσεις από ματαιώσεις και πλημμελείς εκτελέσεις τουριστικών πακέτων, τέτοιες που σύντομα δεν θα μπορεί πλέον να ικανοποιήσει!

Η κατάσταση αυτή ξεπέρασε πλέον το όριο των αντοχών μας. Η Πολιτεία οφείλει να λάβει μέτρα προστασίας της ελληνικής κοινωνίας, της οικονομίας, των επαγγελματιών του τουρισμού και των εργαζομένων, που αγωνίζονται μόνοι σήμερα, κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες. Αντίστοιχα, τα ΜΜΕ πρέπει να σκύψουν στα πραγματικά προβλήματα και να επιδιώξουν να δίνουν αντικειμενικά τη συνολική εικόνα, αποφεύγοντας να ρίχνουν λάδι στη φωτιά και να προσθέτουν στις δυσκολίες. Είναι ώρα -αν δεν είναι ήδη αργά- ο καθένας, από όποια θέση κι αν βρίσκεται, να αναλογιστεί τις ευθύνες του απέναντι σΆαυτήν τη χώρα και να ενεργήσει ανάλογα!”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024