Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίHATTA: Τουρισμός για όλα τα βαλάντια από τα τουριστικά γραφεία

HATTA: Τουρισμός για όλα τα βαλάντια από τα τουριστικά γραφεία

Ομαλά έχει εξελιχθεί η τουριστική κίνηση μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία των τουριστικών γραφείων της χώρας, μελών του ΗΑΤΤΑ. Οι Έλληνες που έκαναν τις διακοπές τους πριν την περίοδο της μεγάλης αιχμής (20 Ιουλίου – 20 Αυγούστου), πέτυχαν ικανοποιητικές τιμές και βέβαια καλύτερο service…

Ομαλά έχει εξελιχθεί η τουριστική κίνηση μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία των τουριστικών γραφείων της χώρας, μελών του ΗΑΤΤΑ. Οι Έλληνες<...>που έκαναν τις διακοπές τους πριν την περίοδο της μεγάλης αιχμής (20 Ιουλίου – 20 Αυγούστου), πέτυχαν ικανοποιητικές τιμές και βέβαια καλύτερο service.

Μάλιστα, καθώς η τουριστική κίνηση του Αυγούστου πλησιάζει στην κορύφωσή της η εικόνα που σχηματίζεται δείχνει πως για μία ακόμη περίοδο θα καταγραφεί αύξηση στις πωλήσεις οργανωμένων πακέτων, που κερδίζουν όλο και περισσότερο τη προτίμηση των καταναλωτών.

Οι περισσότερες περιοχές της χώρας έχουν υψηλές πληρότητες. Υπάρχουν ωστόσο περιορισμένες δυνατότητες και κάποιες ευκαιρίες για όσους δεν έχουν ακόμη κανονίσει τις διακοπές τους, σημειώνει σε χτεσινή του ανακοίνωση ο HATTA, συνιστώντας σε όσους Έλληνες δεν έχουν κάποιες υποχρεώσεις, να προγραμματίσουν τις διακοπές τους για μετά τις 20 Αυγούστου, οπότε και οι τιμές θα είναι καλύτερες και θα απολαύσουν πιο ποιοτικές διακοπές.

Σχετικά με το τι μπορεί να επιλέξει ο Έλληνας τουρίστας – καταναλωτής ο HATTA αναφέρει τα ακόλουθα:

“Η χώρα μας παρέχει μια μεγάλη γκάμα προσφορών για όλα τα βαλάντια. Σύμφωνα με τα στοιχεία των τουριστικών γραφείων, φέτος οι τιμές των ξενοδοχείων εμφανίζουν συγκρατημένες αυξήσεις έναντι του 2005, της τάξης του 3% – 5% κατά μέσο όρο. Στο ακτοπλοϊκό εισιτήριο παρουσιάζεται μια μεγάλη αυξομείωση στις τιμές ανάλογα με τον προορισμό. Τα αεροπορικά εισιτήρια δεν έχουν κατά τεκμήριο αυξήσεις, πλην του επίναυλου για την τιμή του πετρελαίου. Σημαντική αύξηση παρατηρείται επίσης και σε λοιπές υπηρεσίες, εκτός τουριστικών πακέτων και συνιστάται στους καταναλωτές να επιλέγουν προσεκτικά που θα διασκεδάσουν και που θα ψωνίσουν.

Παρά τα δημοσιεύματα που μιλάνε για υψηλά ποσοστά, όπως φαίνεται και από την έρευνα “Τάσεις Τουριστικής Συμπεριφοράς των Ελλήνων” που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την ΚΑΠΑ Research και παρουσιάζεται στο Τουριστικό Πανόραμα, μόνο το 15% των Ελλήνων δεν κάνει κανένα ταξίδι αναψυχής στην Ελλάδα.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι οικονομικά ασθενέστερες τάξεις μπορούν να κάνουν χρήση των εκδρομικών προγραμμάτων του Ε.Ο.Τ. και του Ο.Γ.Α. Να απευθυνθούν καταρχήν στα Κ.Ε.Π. και στη συνέχεια σε τουριστικά γραφεία που έχουν διαπιστευτεί και να ζητήσουν να συμμετέχουν σε εκδρομές που οργανώνονται σε όλη την Ελλάδα.

Κάθε χρόνο τα ελληνικά τουριστικά γραφεία εμπλουτίζουν τα προγράμματά τους με εκδρομές για την Ελλάδα και εξασφαλίζουν στους πελάτες τους ποιοτικές μεμονωμένες υπηρεσίες (π.χ.: 7ήμερη διαμονή σε ξενοδοχεία υψηλών κατηγοριών σε καλές τιμές).

Τα τουριστικά γραφεία προσφέρουν επίσης στο ελληνικό κοινό πακέτα για κλασσικούς και εξωτικούς προορισμούς του εξωτερικού, κρουαζιέρες στη Μεσόγειο, στην Καραϊβική, κ.λ.π.

Τα τελευταία χρόνια η στροφή των καταναλωτών προς τα τουριστικά γραφεία ενισχύεται στην χώρα μας, μιας και οι Έλληνες τουρίστες κατανοούν ότι το τουριστικό γραφείο, ο τουριστικός τους σύμβουλος μπορεί να επιλέξει και να προτείνει στον τουρίστα – καταναλωτή την καλύτερη λύση για τις διακοπές του”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024