Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ ανάπτυξη της Βόρειας και Κεντρικής Πίνδου συζητείται σήμερα

Η ανάπτυξη της Βόρειας και Κεντρικής Πίνδου συζητείται σήμερα

Η βελτίωση των οδικών υποδομών του ορεινού όγκου της Βόρειας και Κεντρικής Πίνδου και η χρηματοδότησή της με αναπτυξιακά κονδύλια θα βρεθούν στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης, υπό την προεδρία του […]

Η βελτίωση των οδικών υποδομών του ορεινού όγκου της Βόρειας και Κεντρικής Πίνδου και η χρηματοδότησή της με<...> αναπτυξιακά κονδύλια θα βρεθούν στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης, υπό την προεδρία του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστου Φώλια, σήμερα και αύριο στη Σαμαρίνα των Γρεβενών.

Ειδικότερα, θα ξεκινήσει ο διάλογος για το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα (ΕΑΠ) της Βόρειας και Κεντρικής Πίνδου. Στόχος των προτεινόμενων δράσεων, μεταξύ άλλων, είναι και η οδική σύνδεση τριών περιφερειών της περιοχής, με αφετηρία τον νομό Καστοριάς και κατάληξη τον νομό Aρτας. Με την ενίσχυση των πρωτογενών υποδομών, θα γίνει ευκολότερη η πρόσβαση των επισκεπτών και η διακίνηση προϊόντων και θα επιτευχθεί η προστασία και η ανάπτυξη του δασικού πλούτου.

Στις συσκέψεις, όπου θα συζητηθούν και θέματα για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, την προστασία του περιβάλλοντος και τη στήριξη της αγροτικής οικονομίας, θα συμμετάσχουν οι γενικοί γραμματείς των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέας Λεούδης, Ηπείρου Δημήτρης Πανοζάχος και Θεσσαλίας Φώτης Γκούπας, καθώς και οι νομάρχες Γρεβενών Δημήτρης Ρίγγος, Ιωαννίνων Αλέξανδρος Καχριμάνης και Τρικάλων Ηλίας Βλαχογιάννης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024